Nul-op-de-meter Wonen®

Nul-op-de-meter Wonen®? Klaar voor de toekomst

Een woning die zijn eigen energie levert: met het concept Nul-Op-de-Meter Wonen® wordt deze duurzaamheidseis van 2020 (BENG) nu al haalbaar. Nul-op-de-meter Wonen is het resultaat van een multidisciplinaire innovatie op gebied van bouwproces, techniek en financiering. Hendriks Coppelmans werkt daarbij samen met gespecialiseerde ketenpartners. We hebben daarmee ervaring opgebouwd bij diverse projecten in onder andere Vlijmen, Gemert en Haaren. Deze projecten zijn inmiddels in aanbouw of opgeleverd (bekijk onze referentieprojecten hier).

Onze concepten worden getoetst aan NOM Keur. Ons nieuwbouwconcept BudgetRijwoning NOM heeft in november 2017 als tweede in Nederland NOM Keur behaald. Begin 2018 leverden we in Tilburg onze eerste NOM-appartementen op. Met onze kennis over energiezuinig bouwen bereiden we ons nu ook al voor op de eisen van BENG die vanaf 1 juli 2020 gelden. Bovendien gaat Hendriks Coppelmans verder: we werken ook al aan Plus-Op-de-Meter (met onder andere lokaal opwekken op wijkniveau, energie opslaan en delen en samenwerking met de mobiliteitsector).

Bekijk nul-op-de-meter in Geerpark Vlijmen

Lagere woonlasten

Nul-op-de-meter wonen betekent voor de woonconsument een flinke stap vooruit. De totale woonlasten zijn vanaf de eerste dag gegarandeerd lager dan bij een reguliere woning. Bij een nul-op-de-meterwoning geven we bij koopwoningen zelfs een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Het pakket van energiebesparende maatregelen levert een comfortabel binnenklimaat op: warm in de winter, koel in de zomer. Stijgende energieprijzen of niet: bewoners zijn grotendeels zelfvoorzienend en hebben hiervan dus nauwelijks last. Dat geeft grip op woonlasten.

Gegarandeerd voordeel

Niet alleen voor consumenten, maar ook voor gemeenten en woningcorporaties heeft NOM voordelen. Zij kunnen hiermee vooruitlopen op de wettelijke duurzaamheidseisen die in de loop van 2020 van kracht worden en corporaties krijgen een betere dekking op hun onrendabele top. Alle voordelen zijn gegarandeerd, want de energiezuinigheid van de woning wordt na oplevering door Woningborg getoetst. Onze concepten worden getoetst aan NOM Keur. De basiseisen hiervoor sluiten naadloos aan op de energieprestatievergoeding. Zo hebben corporaties de zekerheid dat zij deze vergoeding kunnen innen.

Participeren in ontwikkeltraject

Toekomstige bewoners willen vandaag de dag graag mee kunnen praten over het ontwerp van hun nieuwe woning. Ook bij een nul-op-de-meterwoning. Daarom is in dit concept de werkwijze Wonen naar Wens® verwerkt. Met deze zelf ontwikkelde methode van consumentgericht ontwikkelen heeft Hendriks Coppelmans afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd. Het leidt tot grote betrokkenheid van bewoners, onderscheidende woningontwerpen en maximale invulling van woonwensen.

Ook interessant: ecologisch en circulair bouwen

Een stap verder zetten in duurzaam bouwen? Ga dan voor ecologisch of circulair! Geen geitenwollensokkenverhaal maar een benadering die veel voordelen oplevert voor de menselijke gezondheid en het milieu. Wij geloven in een biobased economy en hebben ervaring met de bouw van ecologische (huur)woningen

 
Schrijf je in voor onze themanieuwsbrief Duurzaam Bouwen

Publicaties:

Nul-op-de-meter Wonen is een doorontwikkeling van de concepten Energieneutraal Wonen® en Zonnewoning® die Hendriks Coppelmans ontwikkeld en gerealiseerd heeft.

Gerelateerde projecten

De projecten waarbij we deze innovatie hebben toegepast:

Liefde voor hout: duurzame en circulaire woonzorgappartementen

Project bekijken

Meer weten? Neem contact op!

Marti Smits
Kostendeskundige & Energiespecialist
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling