Geweldig wonen in Boekel

NOM-(af)TOPwoningen: betaalbaar en energieneutraal

8 gelijkvloerse huurwoningen Irenestraat

duurzaam
nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
corporaties
segment
Nul-op-de-meter Wonen®
Prefabricage
Budgetwoning®
innovaties

In opdracht van PeelrandWonen zijn op het Binnenhofke (Irenestraat) te Boekel 8 gelijkvloerse nul-op-de-meterwoningen gebouwd. Hendriks Coppelmans ontwikkelde de woningen op basis van het nieuwe concept, de (af)TOPwoning. Dit houdt in dat de woningen een huurprijs hebben onder de aftoppingsgrens. De woningen voldoen daarnaast aan de EPV-eisen, waardoor de bewoners een energieprestatievergoeding betalen aan PeelrandWonen. Zo krijgen zij de garantie dat de woningen de beloofde energieprestatie blijven leveren.

De acht woningen zijn nul-op-de-meter. De zonnepanelen op de daken wekken de energie op die de woning nodig heeft voor verwarming, warmwater en elektriciteit.  Hierdoor is een gasaansluiting niet meer nodig. Op de platte daken van de woningen is mos-sedum toegevoegd, waardoor de woningen tevens hun CO2-uitstoot compenseren. De woningen zijn uitgevoerd als zogeheten levensloopbestendige woningen, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt een extra kamer en ruimte voor de installaties.

Bij de volledige verdieping van de woningen is gebruik gemaakt van prefab houtconstructies. De woningscheidende wanden, gevels en het dak bestaan uit prefab elementen, gefabriceerd in onze eigen houtconstructiefabriek. Daarbij is uiteraard gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal.

Projectinformatie

Locatie: Binnenhofke 15, Boekel
Opdrachtgever: PeelrandWonen, Boekel
Partners: B2 Architecten, Molenhoek
Periode van uitvoering: 2017 - 2017

"Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid delen we samen"

Martijn van Straaten (PeelrandWonen)

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling