MET OOG VOOR UW BEWONERS

Succesvol sociaal verhuren is een uitdagende bezigheid. Het lijkt soms op jongleren, met sociale, technische en financiële krachten die je als ballen in de lucht moet houden. Tegelijkertijd spelen andere belangrijke zaken zoals prijs, product, proces, regelgeving en een steeds veranderende wereld om je heen. Dat vraagt om een ontwikkel-, bouw- en renovatiepartner die u vakkundig verder helpt.

Ontdek hier hoe wij verder gaan en wonen geweldig maken

"Ons vertrouwen waard"

René Scherpenisse (Tiwos)

Lees het verhaal

Wij zijn die partner

Een ervaren huisvestingspartner die snapt wat uw drijfveren zijn en daarop kan anticiperen is in veel situaties meer dan welkom. Eentje die uw markt kent, zich verdiept in kwesties die spelen en die vervolgens komt met innovatieve oplossingen en risico’s weet af te dekken. Hendriks Coppelmans is die partner. Waarbij we graag dat ene stapje meer zetten zodat iedereen écht tevreden is.

Wij helpen graag verder. Met veel ervaring in de regio, uitgebreide kennis van regelgeving en expertise en ervaring op gebied van duurzame nieuwbouw, verlaging van woonlasten, verduurzaming van bestaand bezit en bewonerscommunicatie en -participatie staan we voor u klaar. Om te ontwikkelen met respect voor uw positie, te bouwen als loyale partner en onderhoud en renovatie te verzorgen met oog voor bewoners. Uiteindelijk draait het immers om hen: om Antonet & Bernard, Jet en dochter Britt, Melissa, Casper, Hans & May, Ninette en zoon Koen en al die andere huurders. Hun tevredenheid wordt jullie succes.

Hierop kunt u bij ons rekenen: (klik voor meer info)

Hendriks Coppelmans is woonspecialist en is al 100 jaar ervaren in de sociale woningbouwsector. Wij zijn bij vele corporaties dagelijks actief en weten met welke uitdagingen u kampt. We zien hoe belangrijk de sector is en hoe je voor bewoners echt het verschil kunt maken. Onze mensen vinden het geweldig om daar een bijdrage aan te leveren en zetten zich daar met hart en ziel voor in. Samen met u vormen we een sterk team!

Sociaal, betrouwbaar en vooruitstrevend, dat zijn onze kernwaarden. Als opdrachtgever merkt u dat door de collegiale en pro-actieve opstelling van onze mensen. Teamspelers met expertise en een mensgerichte en dienstverlenende mentaliteit. We helpen graag verder zodat elk project ‘ontroerend goed’ wordt. Maar we zijn ook een tikje eigengereid: niet doen wat iedereen doet maar altijd verder kijken. Dat opent nieuwe wegen en brengt geweldig wonen dichterbij.

Door goed te kijken wat er speelt in de samenleving en onze innovatiekracht in te zetten, ontstaan vernieuwende woonconcepten:
(af)TOPwoningen met een huurprijs onder de aftopgrens
Budgetwoningen®
• Betaalbare zorgwoningen binnen de huurtoeslaggrens
• Nul-op-de-meter Wonen® (ook met NOM Keur)
Plus-op-de-meter Wonen®, 100% zelfvoorzienende wijk met smart grid en energieopslag in huisaccu’s en elektrische auto’s
Energetisch renoveren®, samen de bestaande woningvoorraad verduurzamen met behulp van onze Renovatiecalculator®
• Optopwoningen, bouwen zonder grond
• BuurtBouwen®, onze integrale kijk op bestaande wijken en buurten
Maatschappelijk Mooi®, beschermd wonen, zinvolle arbeid en wijkdiensten.
Bekijk al onze innovaties hier.

Wij zijn als ontwikkelende bouwer thuis in gebieds- en planontwikkeling. Lees hier meer over onze visie en aanpak.

…met oog voor bewonerscommunicatie en overlastbeperking. We zijn al vele tientallen jaren onderhoudsspecialist. Van grootschalig en projectmatig tot kleinschalig en vraaggestuurd als bewoners er zelf voor kiezen. Energetisch renoveren en bewonerscommunicatie en -participatie zijn onze specialiteiten.

Speciaal voor klein onderhoud, mutatieonderhoud, vraaggestuurde binnenrenovaties en storingen staat ons Serviceteam klaar. Vanuit drie vestigingen (Drunen, Schijndel en Uden) zijn allround vaklieden actief, die met hun servicebus zelfstandig kleinere technische oplossingen realiseren.
Omdat Serviceteammedewerkers vaak bij de mensen thuis komen, besteden we veel aandacht aan communicatie en sociale vaardigheden. Uitleg geven, zorgvuldig omgaan met persoonlijke eigendommen en afspraken nakomen, het is allemaal onderdeel van onze dienstverlenende mentaliteit. Op die manier worden problemen snel opgelost en kunnen mensen geweldig blíjven wonen.
Het Serviceteam beschikt over een 24-uursdienst, die ook ’s avonds, ’s nachts, in de weekenden en in vakantieperiodes spoedeisende reparaties kan verrichten. Sommige problemen kunnen immers écht niet wachten tot de volgende werkdag.

Als aanvulling op de traditionele bouwmethode heeft Hendriks Coppelmans ook de beschikking over een eigen houtconstructiefabriek. Zo kunnen onze opdrachtgevers profiteren van de specifieke voordelen die prefab bouwen met zich meebrengt. Complete woningen worden in onze productie-unit in Uden geprefabriceerd, maar prefab houtconstructies kunnen ook zeer goed toegepast worden in combinatie met traditionele bouw of bij renovaties. Alle elementen worden op maat gemaakt of het nou gaat om gevel-, dak-, wand- of andere bouwelementen. Naast houtconstructie passen we in onze projecten ook andere prefabricagetechnieken toe. Lees hier meer over prefabricage.

Geweldig wonen betekent voor ons verder kijken dan de dag van morgen. Daarom ondernemen we duurzaam en zetten we pro-actief stappen op weg naar circulariteit.  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in onze genen. Via het certificaat MVO-Prestatieladder laten we dat onafhankelijk toetsen. Op gebied van social return zijn wij houder van het certificaat PSO trede 2. We bereiken mooie resultaten. Bijvoorbeeld voor timmerman Randy Coenraadt die na een moeilijke tijd bij ons zijn plekje vond. Lees hier zijn verhaal.

"Samen leren en ervaren in nieuwe pilots"

Tanja Liebers-Van Rooy (Bergopwaarts)

Lees het verhaal

Bekijk onze projecten

Hieronder een greep uit onze referentieprojecten die we voor corporaties gerealiseerd hebben.

Bekijk alle projecten voor corporaties

Van monumentale paardenstallen naar woonplek en visitekaartje van de stad

Project bekijken

Meer weten? Neem contact op!

Rene Beks - Hendriks Coppelmans
René Beks
Directeur Ontwikkeling & Innovatie
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"

Meer over ons

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling