In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli t/m 16 augustus. Vanaf 17 augustus zijn wij u graag weer van dienst.

Circulair bouwen

Op weg naar circulair bouwen

De beschikbaarheid van grondstoffen is eindig, daarom is circulair bouwen ontstaan. Op=op. Daarom werkt Nederland toe naar een circulaire economie in 2050. Producten en grondstoffen zo veel mogelijk hergebruiken en waardevernietiging minimaliseren, dat is het doel. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om hier actief aan bij te dragen, samen met onze kopers, huurders, opdrachtgevers, gemeenten en ketenpartners.

Duurzame & Vitale samenleving

Bij Hendriks Coppelmans zien wij het als onze taak om een verschil te maken en mensen mee te nemen in de noodzaak van gedragsverandering. Want bijdragen aan een duurzame en vitale samenleving zit in ons bloed. Wij komen daarom zelf in actie, maar willen ook andere mensen enthousiasmeren om mee te doen in die circulaire transitie. Net zoals we eerder deden met de energietransitie en sociale innovatie.

Het voortouw nemen

Binnen ons bedrijf is de werkgroep Circulaire Economie stevig aan de slag. Via een hbo-afstudeeropdracht werken we nauw samen met het onderwijsveld. Inmiddels benaderen we circulair grondstoffengebruik via vier aandachtsgebieden (zie illustratie). Deze vertalen we nu naar concrete (deel)projecten. Een voorbeeld is de toepassing van een Madaster grondstoffenpaspoort bij ons project Rietland in Beek en Donk. Doel van zo’n paspoort is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Een ander voorbeeld is onze bijdrage in het meest duurzame bouwteam van Nederland, waarmee we in Waalre aan de slag gaan: bestaande woningen fungeren hier als donor voor de nieuwbouw. In Den Bosch voeren we de hoofddraagconstructie uit in Cross Laminated Timber (CLT). Samen met onze partners het elke dag beter doen: daar gaan we voor.

Publicaties:

 

 

Meer weten? Neem contact op!

Bart Hendriks
Bart Hendriks
Algemeen directeur
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"