Prefabricage

Als aanvulling op de traditionele bouwmethode heeft Hendriks Coppelmans ook de beschikking over een eigen houtconstructiefabriek. Zo kunnen onze opdrachtgevers profiteren van de specifieke voordelen die prefab bouwen met zich meebrengt. Complete woningen worden in onze productie-unit in Uden geprefabriceerd, maar prefab houtconstructies kunnen ook zeer goed toegepast worden in combinatie met traditionele bouw of bij renovaties. Alle elementen worden op maat gemaakt of het nou gaat om gevel-, dak-, wand- of andere bouwelementen. Vernieuwend zijn onze eendagserkers en -dakkapellen, die in enkele uren geplaatst kunnen worden.

Bekijk hier onze referentieprojecten.

Voordelen

Bouwen met prefab houtconstructies heeft het voordeel van weersonafhankelijke productie, licht gewicht en goede isolatiecapaciteiten. Dat maakt deze manier van bouwen heel geschikt voor renovaties, optoppingen, woninguitbreidingen en in- en exterieurvernieuwing. Bouwelementen met lastige detailleringen kunnen binnen onder ideale omstandigheden sneller en soms ook beter gemaakt worden. Bouwen wordt monteren. Dat scheelt bouwtijd. Doorlooptijden bij renovaties worden korter. En dat betekent minder overlast voor bewoners. Houtconstructies ademen en daardoor zorgen ze voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor ecologische projecten. Geweldig toch?

Optoppen

Dankzij hun lichte gewicht zijn houtconstructies bij uitstek geschikt voor ‘optoppingen‘, het toevoegen van bouwlagen aan bestaande gebouwen. Over optimaal grondgebruik gesproken! En zeer rendabel. Als ervaren renovatiespecialist kunnen wij optoppingen zelfs in bewoonde staat uitvoeren. Tot volle tevredenheid van bewoners.

FSC-hout

Met een vernieuwbare grondstof als basis, is bouwen met houtconstructies per definitie een duurzame en verantwoorde bouwmethode.  Zo levert een houtconstructiewoning bijna 25% CO2-reductie op ten opzichte van een traditionele bouwmethode. Maar u kunt nog een stapje verder gaan. Al onze houtconstructies zijn leverbaar met FSC-keurmerk, dé internationale garantie voor goed hout. Hendriks Coppelmans is sinds 2004 als eerste in de branche volledig FSC-gecertificeerd. Een keiharde garantie dat het gebruikte hout ook daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen. Daarmee is de ‘chain-of-custody’ gesloten en heeft u als opdrachtgever zekerheid.

 
Bekijk onze informatievideo ‘Bouwen met houtconstructies’
 

Publicaties:

Meer weten? Neem contact op!

Cas Stuut
Cas Stuut
Directeur
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"