Budgetwoning®

Starters, eenpersoonshuishoudens, statushouders en mensen met een kleine portemonnee hebben vaak moeite met het vinden van een (goede) betaalbare koop- of huurwoning. Hendriks Coppelmans vindt dat iedereen recht heeft op een passende woning. Daarom ontwikkelden we de Budgetwoning®. Er zijn twee varianten: BudgetAppartement en BudgetRijwoning.

 

Standaardisatie en toch volop vrijheid

Binnen dit concept is er al een basiswooneenheid beschikbaar voor € 79.000,- (*turnkey levering, exclusief btw en grondkosten). Hoe wij erin slagen deze kwaliteitswoning te realiseren tegen zulke lage kosten? De sleutel tot succes is de combinatie van een 3D-ontwerp in BIM, een doordachte bouwmethode, de modulaire opbouw en een korte bouwtijd. En hoewel standaardisatie de kracht is, biedt de Budgetwoning toch volop keuze- en ontwerpvrijheid. De ruime ervaring die we opgedaan hebben met de ontwikkeling en realisatie van starterswoningen zijn in het concept verwerkt.
Spread-2_budgetwoning_3D-plattegrond

BudgetAppartement

Het BudgetAppartement is een complete woning volgens een doordacht concept:

 • Basiswooneenheid vanaf € 79.000,-*
 • Oppervlakte ruim 70 m²
 • Uitgekiende indeling, gelijkvloers en volledig rolstoeltoegankelijk
 • Overdekte buitenruimte en aparte berging
 • Voldoet aan alle eisen van Woonkeur
 • Lage onderhoudskosten

Het BudgetAppartement is stedenbouwkundig makkelijk inpasbaar en zeer snel te realiseren. De basiswooneenheden fungeren als bouwstenen die op diverse manier schakelbaar en stapelbaar zijn. Bovendien is het mogelijk om van twee basiswooneenheden één grote woning te maken, zowel horizontaal als verticaal.

Senioren en mensen met beperking

Het BudgetAppartement is bij uitstek geschikt voor senioren en minder validen. Het concept sluit daarmee prima aan op de groeiende behoefte aan extramurale zorgvoorzieningen waarmee corporaties en zorginstellingen te maken hebben. Het BudgetAppartement maakt ook deel uit van het concept Maatschappelijk Mooi® een accommodatie voor wonen, werken en wijkdiensten bestemd voor mensen met een lichte beperking

BudgetRijwoning

Dit is de grondgebonden variant van de Budgetwoning:

 • Volledige eengezinswoning, oppervlakte 125 m² BVO
 • Drie of twee grote slaapkamers (basis)
 • Separate berging 6 m²
 • Aanpasbaar: meerdere basisplattegronden (o.a. indeling, gevel, uitbouw)
 • Ingebouwde duurzaamheidsopties zelfs passiefwoning
 • 3D modellering: samen met klant prototype samenstellen

De flexibiliteit van het concept houdt de bouw- en ontwikkelkosten laag. Plannen die bijvoorbeeld stagneren op verkaveling of prijs, kunnen we zo tóch realiseren. In korte tijd. Binnen een week ligt een compleet plan op tafel dat aan alle beeldkwaliteitseisen beantwoordt. De bouw zelf verloopt door toepassing van prefab ook razendsnel. Er verschijnen al BudgetRijwoningen in het straatbeeld van de gemeenten Haaren, Laarbeek, Grave, Boekel en Gemert-Bakel.

BudgetRijwoning_betaalbare-huur-koopwoning

Publicaties

Meer informatie

Meer weten? Neem dan contact op met René Beks, directeur Hendriks Coppelmans Ontwikkeling. Tel: (0413) 264833 of rene.beks@hendrikscoppelmans.nl. Of vraag hier meer informatie aan.

Bekijk ook onze referenties van dit woningconcept!