Geweldig wonen in Tilburg

(af)TOPappartementen met prefab-elementen: dubbel betaalbaar

40 sociale huurappartementen

ontwikkeling
Activiteit
corporaties
segment
Budgetwoning®
Prefabricage
innovaties

Voor Tiwos ontwikkelen we 40 betaalbare appartementen in een Design&Buildproject. We hebben het project via een tender verworven, door de inzet van onze conceptwoning: het (af)TOPappartement. KAW Architecten uit Eindhoven heeft het gebouw ontworpen. Met de inzet van ons betaalbare concept helpen we Tiwos verder in het toevoegen van betaalbare huurwoningen in Tilburg. We zijn ook betrokken bij de bestemmingsplanwijziging.

De appartementen komen in de wijk Jeruzalem, aan de Betuwestraat. Het gebouw heeft een half verdiept souterrain. We bouwen het met prefab betonwanden en houtskeletbouw-gevelelementen, die vanuit de fabriek voorzien zijn van isolatie en afgewerkt zijn met minerale steenstrips.

Gebruik van drone geeft inzicht

Om te onderzoeken of het ontwerp binnen de bestaande groenstructuur paste, hebben we met een drone een scan gemaakt van de locatie. Die bestaat uit veel foto’s van verschillende hoogtes, waarvan met software een 3D-beeld wordt gemaakt: een zogenoemde puntenwolk of pointcloud. We koppelden het 3D-model aan het BIM-model van het project, waardoor we heel precies konden zien of de bestaande bomen in de weg stonden. Dat bleek niet het geval.

Projectinformatie

Locatie: Betuwestraat 5, 5018 AJ Tilburg, Nederland
Opdrachtgever: Tiwos, Tilburg
Partners: KAW Architecten, Eindhoven
Periode van uitvoering: 2023 - 2024

"Ons vertrouwen waard"

René Scherpenisse (Tiwos)

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling