Geweldig wonen in Tilburg

Samen sneller verduurzamen

Energetisch onderhoud 168 woningen Tuinbouwstraat e.o.

duurzaam
renovatie
Activiteit
corporaties
segment
Brabantse Duurzaamheids Alliantie
Energetisch renoveren
Bewonerscommunicatie
innovaties

Voor Tiwos voerden we een energetische schilrenovatie uit aan 168 woningen in Tilburg, verdeeld over drie fases. Daarbij verbeterden we de isolatie van de vloeren en gevels, brachten we een mechanisch ventilatiesysteem en nieuw glas aan en waar nodig vervingen we de kozijnen. De energetische werkzaamheden worden in het project gecombineerd met gewone onderhoudsmaatregelen, zoals het vervangen van de voordeuren en schilderwerk. Zo kregen de woningblokken een frisse nieuwe kleur op de gevel, die gekozen is door de bewoners zelf. Bij de woningen van de tweede fase isoleerden we ook het dak. Dat was bij de eerste fase niet nodig, omdat dat enkele jaren geleden al was gebeurd.

Bewonerscommunicatie was een belangrijk aspect in het project, zowel in de voorbereidingen als tijdens de werkzaamheden. Vanwege de energetische verbeteringen aan de woningen, moesten bewoners hier vooraf toestemming voor geven. Om hen zo goed mogelijk uit te leggen wat er zou gaan gebeuren en wat dit voor hen betekende, is daarom een bewonerskrant gemaakt. In de krant werd gebruik gemaakt van cartoons, waarmee we de werkzaamheden en mate van overlast uitlegden, maar ook wat het betekent voor hun portemonnee en hun wooncomfort. Begrijpelijke informatie, voor iedereen.

Brabantse Duurzaamheids Alliantie

Dit project was het eerste project van de Brabantse Duurzaamheids Alliantie (BDA). Deze alliantie heeft als doel in West-Brabant 4.500 sociale huurwoningen sneller te verduurzamen. Door de alliantie is het mogelijk huurwoningen op een efficiëntere, effectievere en nog meer bewonersgerichte wijze te verduurzamen. Tegen lagere kosten én met een hogere kwaliteit. Met deze innovatieve vorm van samenwerking helpen we corporaties verder in de stevige verduurzamingsopgave.

Projectinformatie

Locatie: tuinbouwstraat tilburg
Opdrachtgever: Tiwos, Tilburg
Periode van uitvoering: 2021 - 2022

"Ons vertrouwen waard"

René Scherpenisse (Tiwos)

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Meer weten? Neem contact op!

Tjeerd van de Put, bedrijfsleider onderhoud
Tjeerd van de Put
Bedrijfsleider onderhoud
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling