Geweldig wonen in Oudheusden

Nieuwe warme jas voor jaren 60 woningen

duurzaam
renovatie
Activiteit
corporaties
segment
Energetisch renoveren
innovaties

In opdracht van wooncorporatie Woonveste uit Drunen verduurzaamden we 49 huurwoningen in Oudheusden en voerden we planmatig onderhoud uit. Gevel en dak kregen een nieuwe warme jas. Daarmee gaan de woonlasten voor bewoners flink omlaag en kreeg de straat een mooi nieuw uiterlijk. De bewoners zijn enthousiast. In hele korte tijd stemde iedereen in met de plannen en over het resultaat is iedereen tevreden.

Geïsoleerde steenstrips

De bestaande houten puien isoleerden we met steenstrips. Over het bestaande dakbeschot brachten we geïsoleerde dakplaten aan, inclusief nieuwe dakpannen in een eigentijdse, antraciete kleur. Verder kregen de woningen kunststof kozijnen met HR++-glas. In het gedeelte onder het maaiveld brachten we geïsoleerde kantplanken aan. Dit zorgt voor een goed geïsoleerde aansluiting van de gevel op het ondergrondse gedeelte. Ook heeft elke woning een CO2-gestuurde mechanische ventilatie-unit gekregen. Hiervoor gebruikten we de bestaande kanalen. Daarnaast kregen de bewoners de mogelijkheid om de badkamer en het toilet te laten vernieuwen en is een tweede toilet gerealiseerd op de verdieping. Door zo min mogelijk in de woning aanwezig te zijn, wisten we overlast zoveel mogelijk te beperken.

Coronaproof rustwoningen

Bewoners konden tijdens de werkzaamheden overdag terecht in een van de twee woonkamers in de wijk. Die hebben we voor Woonveste stijlvol ingericht, deels met kringloopgelukjes en andere hergebruikte meubels en accessoires. Een gezellige plek waar mensen de werkzaamheden even konden ontvluchten, met een fijne bank, tv, wifi, een werk-en studieplek, de krant en een speelhoekje voor de kinderen. Door te kiezen voor twéé woonkamers bleef het lekker rustig in elke woning en was het makkelijker om de door Corona verplichte 1,5 meter afstand te houden. Natuurlijk waren de woningen coronaproof en werden ze dagelijks ontsmet. In de woningen kon ook gedoucht worden. Zo maakten we de renovatieperiode voor bewoners draaglijk.

Projectinformatie

Locatie: vermeerstraat oudheusden
Opdrachtgever: Wooncorporatie Woonveste, Drunen
Periode van uitvoering: 2020 - 2021

"We kregen een duidelijke planning en die klopte precies. "

Corrie en Mari Kuis

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling