Geweldig wonen in Beek en Donk

Gelijkvloers en avontuurlijk wonen op je eigen eiland

6 gelijkvloerse patiowoningen Rietland

duurzaam
nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
gemeenten
segment
Circulair bouwen
innovaties

In uitbreidingswijk Beekse Akkers bouwden we zes gelijkvloerse patiowoningen op een echt wooneiland. De slaapkamer en badkamer van deze woningen zijn op de begane grond. Hierdoor zijn de woningen bij uitstek geschikt voor 55-plussers, ze zijn klaar voor de toekomst. Op de verdieping is een vrij indeelbare ruimte. De achtertuin van alle woningen ligt direct aan het water.

Vanwege de centrale ligging van het eiland, was het ontwerp van de woningen extra belangrijk. Door de witte gevels, antraciete daken en houten vlonders hebben de woningen op het eiland een statige maar toch eigentijdse uitstraling. Omdat ze in twee typen zijn gebouwd, langskap en dwarskap, ontstond op het eiland een divers straatbeeld.

Niet alleen de ligging van de woningen is bijzonder. De woningen mochten namelijk nog met een gasaansluiting worden gebouwd. Dit vonden we echter niet meer van deze tijd. De woningen zijn daardoor alsnog gasloos gebouwd, als een van de eerste woningen in Beekse Akkers.

Bij dit project pasten we een Madaster materialenpaspoort toe. Doel van zo’n paspoort is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven.

Projectinformatie

Locatie: De Jonker 3, Beek en Donk
Opdrachtgever: Hendriks Coppelmans Ontwikkeling BV
Partners: B2 Architecten, Molenhoek
Periode van uitvoering: 2019 - 2019

"Sprookjesachtig uitzicht over waterpartij: wát een mooi plaatje"

Marietje Vereijken-Rutjes

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling