28 februari 2024

Wethouder overhandigt sleutel aan nieuwe bewoners nieuwbouwwoningen Breukzone

Terug

Boekel is zeven sociale huurwoningen rijker! Op dinsdag 27 februari leverden we de nieuwbouwwoningen aan de Breukzone op aan PeelrandWonen. Ook enkele nieuwe bewoners en wethouder Ben Brands waren daarbij aanwezig. Tijdens een feestelijk moment kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning uit handen van de wethouder. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Betaalbaarheid belangrijk

Zowel PeelrandWonen als Hendriks Coppelmans vindt het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. De woningen uit het project zijn zogenaamde ‘gelijkvloerse (af)TOPwoningen’, gebaseerd op het betaalbare woningconcept van Hendriks Coppelmans. Deze woningen kunnen door een doordachte bouwmethode snel en tegen lage kosten gerealiseerd worden.
De woningen zijn levensloopbestendig, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping is nog een kamer en ruimte voor de installaties. Enkele jaren geleden realiseerden we dit type woning al aan het Binnenhofke in Boekel. B2 Architecten uit Molenhoek is de architect van de woningen.

Doorstroom vanuit eengezinswoning naar gelijkvloerse woning

Net als bij project Kloosterhof, het project wat PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans enkele maanden geleden opleverden, maakten enkele huurders gebruik van de doorstroomregeling van PeelrandWonen. Gezien hun leeftijd en gezondheid verhuizen zij naar deze kleinere, praktische woning. Deze huurders laten een eengezinswoning achter, die daarmee weer beschikbaar komt voor andere woningzoekenden. Zo komt er weer wat beweging op de woningmarkt van Boekel en Venhorst.

Buren ontmoeten elkaar

Begin deze maand kregen de nieuwe huurders al een rondleiding door de nieuwe woning. Ook maakten de nieuwe buren alvast kennis met elkaar. ”Het voelt hier gelijk goed”, gaf een blije huurder aan. Ook bij deze sleuteluitreiking was er een gezellig ontmoetingsmoment met koffie en een Brabants worstenbroodje.

Flora, fauna en energie

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. Ook aan de vogels is gedacht. In de woningen zijn nestkastjes ingebouwd, zodat de vogels een veilige broedplek hebben. De woningen zelf zijn nul-op-de-meter, wat betekent dat ze duurzame installaties (o.a. bodemwarmtepomp en mechanische ventilatie) en zonnepanelen hebben. Daarmee wekken ze net zo veel energie op als ze verbruiken. Daardoor hebben de bewoners voorspelbare energielasten. Door de toevoeging van groene mos-sedum op de platte daken van de uitbouw wordt de uitstoot van CO2 deels gecompenseerd.

oplevering Breukzone de Burgt Boekel

v.l.n.r. René Beks, Karin Priem, Ben Brands en een van de nieuwe bewoners

oplevering Breukzone de Burgt Boekel

De aanwezige nieuwe bewoners met wethouder Ben Brands.

oplevering Breukzone de Burgt Boekel aftopwoning gelijkvloers

Enkele nieuwe bewoners en wethouder Ben Brands

oplevering Breukzone de Burgt Boekel aftopwoning gelijkvloers

oplevering Breukzone de Burgt Boekel aftopwoning gelijkvloers

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling