4 oktober 2023

Sleutels overhandigd aan nieuwe bewoners project Kloosterhof

Terug

Nieuwbouw aan Kloosterlaan in Boekel opgeleverd

Met de oplevering van 20 sociale huurwoningen hebben we samen met PeelrandWonen gezorgd voor een grotere beschikbaarheid van betaalbare woningen in Boekel. Vorige week leverden we project ‘Kloosterhof’ op, bestaande uit 10 eengezinswoningen en 10 beneden-bovenwoningen aan de Kloosterlaan. Begin deze week ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutels van PeelrandWonen.

Betaalbaarheid belangrijk

Zowel PeelrandWonen als Hendriks Coppelmans vinden het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Daarom valt de kale huurprijs van de woningen onder de grens van huurtoeslag. Daarnaast zijn de eengezinswoningen uit het project zogenaamde ‘BudgetRijwoningen’, gebaseerd op ons betaalbare woningconcept Budgetwoning® . Deze woningen kunnen door een doordachte bouwmethode snel en tegen lage kosten gerealiseerd worden. Ook zijn de woningen nul-op-de-meter, wat betekent dat ze duurzame installaties en zonnepanelen hebben. Daarmee wekken ze net zo veel energie op als ze verbruiken. Daardoor hebben de bewoners voorspelbare energielasten. B2 Architecten uit Molenhoek is de architect van de woningen.

Natuurvriendelijke binnentuin

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. De woningen krijgen daarnaast een duurzame en natuurvriendelijke binnentuin, die in het najaar wordt aangeplant. Daarbij krijgen ook de insectenhuizen en het egelhuisje een plekje, die PeelrandWonen van Hendriks Coppelmans cadeau kreeg tijdens het feestelijke startmoment van het project. Zo kunnen ook de egels, vlinders en bijen een fijn plekje vinden in Kloosterhof.

Natuur speelt een hoofdrol

Ook aan de vogels is gedacht. In de woningen zijn nestkastjes ingebouwd, zodat de vogels een veilige broedplek hebben. Bij de ontwikkeling van het project speelde de natuur een grote rol. In het ontwerp van de binnentuin is bijvoorbeeld rekening gehouden met de opvang van regenwater, in de vorm van wadi’s. Ook zijn er veel natuurlijke materialen gebruikt in het project. Zo zijn de balkons, vlonders, galerijen en verschillende gevelelementen (van onze eigen HSB-hal) van hout.

oplevering PeelrandWonen Kloosterhof Boekel

Nieuwe bewoonster Marianne Klaver en haar kleindochter met de symbolische sleutel die ze overhandigd kregen van Karin Priem (directeur-bestuurder PeelrandWonen)

oplevering PeelrandWonen Kloosterhof Boekel

v.l.n.r. Marianne Klaver (nieuwe bewoonster), Erik Janssen (uitvoerder Hendriks Coppelmans), Hennie van Alphen (specialist vastgoed PeelrandWonen) en Karin Priem (directeur-bestuurder PeelrandWonen)

huurwoningen PeelrandWonen Kloosterhof Boekel

De beneden-bovenwoningen in Kloosterhof, Boekel

huurwoningen PeelrandWonen Kloosterhof Boekel

De eengezinswoningen in Kloosterhof, Boekel

huurwoningen PeelrandWonen Kloosterhof Boekel

De achterzijde van de eengezinswoningen in Kloosterhof, Boekel.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling