7 december 2022

Nieuwbouwproject Kloosterhof in Boekel van start

Terug

De bouw van 20 sociale huurwoningen aan de Kloosterlaan in Boekel is gestart. We realiseren de woningen in project ‘Kloosterhof’ voor PeelrandWonen. Op het grasveld ter hoogte van Kloosterlaan 54 t/m 76 verschijnen 10 eengezinswoningen en 10 appartementen. Alle woningen zijn ‘nul-op-de-meter’, wat betekent dat ze net zo veel energie opwekken als ze verbruiken. Op dinsdag 6 december werd de start van de bouw gevierd met een feestelijk moment. Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2023 opgeleverd.

Feestelijk startmoment met cadeautjes

Sinterklaas had het nieuwbouwproject in Boekel ook gevonden op pakjesavond. Wethouder Ben Brands, Martijn van Straaten (directeur-bestuurder van Peelrand Wonen), René Beks (directeur ontwikkeling & innovatie van Hendriks Coppelmans) en Ton Constant (voorzitter Huurdersvereniging), pakten de cadeaus uit die de goedheiligman had achtergelaten. In de pakjes vonden zij extra ‘woningen’ voor de duurzame en natuurvriendelijke binnentuin van het project. Zo kunnen ook de egels, vlinders en bijen een fijn plekje vinden in Kloosterhof.

Natuur speelt een hoofdrol

Ook aan de vogels is gedacht. In de woningen worden nestkastjes ingebouwd, zodat de vogels een veilige broedplek hebben. Bij de ontwikkeling van het project speelde de natuur een grote rol. In het ontwerp van de binnentuin is bijvoorbeeld rekening gehouden met de opvang van regenwater, in de vorm van wadi’s. Ook worden er veel natuurlijke materialen gebruikt in het project. Zo zijn de balkons, vlonders, galerijen en verschillende gevelelementen van hout.

Duurzaam en betaalbaar wonen langs de Peelrandbreuk

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. B2 Architecten uit Molenhoek is de architect van de woningen. De eengezinswoningen in het project zijn gebaseerd op het betaalbare woningconcept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans. Deze woningen kunnen door een doordachte bouwmethode snel en tegen lage kosten gerealiseerd worden. De woningen hebben duurzame installaties en zonnepanelen, waarmee ze dus deels hun eigen energie opwekken.

startmoment Kloosterhof Boekel

v.l.n.r. Martijn van Straaten (PeelrandWonen), Ton Constant (huurdersvereniging), René Beks (Hendriks Coppelmans) en wethouder Ben Brands proosten op de start van project Kloosterhof.

startmoment Kloosterhof Boekel

startmoment Kloosterhof Boekel

startmoment Kloosterhof Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling