15 september 2022

Innovatief betonnen casco bij nieuwbouw in Berkel-Enschot

Terug

Tussen De Kraan en de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot, achter de sportvelden, verschijnen binnenkort 25 nieuwbouwwoningen in project ‘De Kraanhof’. De woningen worden verhuurd in de sociale huursector. De bouw is onlangs gestart. We ontwikkelden en realiseren de woningen in opdracht van Tiwos. Naar verwachting is de bouw in september 2023 afgerond.

De Kraanhof

Het project bestaat uit 25 eengezinswoningen. De woningen zijn ontwikkeld vanuit ons concept BudgetRijwoning: eengezinswoningen met drie slaapkamers, en een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Ze worden gebouwd in vier woonblokken en sluiten qua architectuur aan op het dorpse karakter van het naastgelegen nieuwbouwproject Koningsoord. De achtertuinen worden door middel van een doorlopende groenafscheiding van het openbare gebied gescheiden. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser & Bouwman.

Innovatief betonnen casco

Bij de bouw maken we gebruik van een zogenaamd prefab betonnen casco: in de fabriek geproduceerde wand- en vloerelementen. Bijzonder daarbij is dat het leidingwerk voor de installaties al in de elementen is aangebracht. Ook de slangen voor de vloerverwarming worden in de fabriek al in de vloeren geplaatst. Een dekvloer aanbrengen is bij het gebruik van deze betonnen vloerplaten niet meer nodig. De betonnen wanden worden in de fabriek ook al voorzien van kunststof kozijnen. We werken de buitenkant van de wanden op de bouwplaats nog af met traditioneel metselwerk.

Het grootste voordeel van het gebruik van deze prefab-elementen is dat de bouw sneller gaat. De elementen worden vanuit de fabriek in hun geheel aangevoerd en worden op de bouwplaats gemonteerd. De woningen zijn daardoor ook sneller wind- en waterdicht en er kan sneller aan de afbouw worden begonnen dan bij een traditionele bouw. Een mooi vervolg op onze prefab-projecten in Uden en Boerdonk.

Energiezuinig

Alle woningen zijn energiezuinig, ze worden nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen gasaansluiting.

Verhuur

De woningen gaan op korte termijn in de verhuur. Ken je iemand die geïnteresseerd is in een woning of ben je dat zelf? Schrijf je dan in bij Woning in Zicht als woningzoekende en houd de website www.woninginzicht.nl in de gaten.

impressie De Kraanhof Berkel-Enschot

impressie De Kraanhof Berkel-Enschot

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling