In verband met vakantie zijn wij gesloten van 6 aug t/m 28 augustus. Vanaf 29 augustus zijn wij u graag weer van dienst.

Geweldig wonen in Boerdonk

Snelle bouwtijd door prefab-betonelementen

7 nieuwbouw huurwoningen 't Veldje

duurzaam
nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
corporaties
segment
Prefabricage
innovaties

Voor Woonmeij realiseerden we 7 nieuwbouwwoningen op het voormalige evenemententerrein ’t Veldje in Boerdonk. De woningen zien er aan de buitenkant hetzelfde uit, maar zijn dat van binnen niet. Bij vier woningen zijn de badkamer en een slaapkamer op de begane grond. De bovenverdieping van deze woningen kan naar eigen wens worden ingedeeld. Bij de overige drie woningen zijn de badkamer en slaapkamers op de eerste verdieping.

Door een slimme bouwmethode met prefab-elementen was er een korte bouwtijd. De woningen zijn namelijk geheel gebouwd uit prefab-betonelementen. De buitengevels (compleet met steenstrips), vloeren en het dak zijn in de fabriek op maat gemaakt en vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd. Daar zijn de elementen gemonteerd. Het plaatsen van de dakpannen en zonnepanelen en de afwerking aan de binnenkant van de woningen is op de bouwplaats uitgevoerd. Dat zorgt voor een kortere bouwtijd, wat erg prettig is op bouwlocaties in een bebouwde omgeving zoals deze. Andere voordelen zijn de goede isolatiecapaciteiten, het lichte gewicht en de weersonafhankelijke productie.

Projectinformatie

Locatie: Kapellehof, Boerdonk
Opdrachtgever: Woonmeij
Partners: B2 Architecten, Molenhoek
Periode van uitvoering: 2020 - 2020

Toegepaste innovaties:

 

"Slim antwoord op de gigantische woningbouwopgave"

Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij

Lees het verhaal van Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling