Berend, Ellen en Roy van Delft, Zuid Koninginnewal (Helmond)

Familie Van Delft vertelt over hun stadsvilla in het centrum van Helmond. In dit herstructureringsgebied dichtbij Kasteel Helmond ontwikkelden en bouwden we in de koopsector 4 stadsvilla’s (project Aan ’t hof) en 44 sociale huurappartementen voor Woonbedrijf.

Lisette en Richard Brokken, Tot Morgen Geerpark (Vlijmen)

Lisette en Richard Brokken vertellen over hun twee-onder-een-kapwoning in de duurzame wijk Geerpark Vlijmen. In deelgebied Tot Morgen bouwden we 113 nul-op-de-meter in de sociale huur en koop.

Esmay van Braam en Kim Ketelaars (Uden)

Meer sociaal contact met je buren dan alleen ‘hallo’ en ‘tot ziens’. Dat is onder meer wat Esmay van Braam (26) aansprak aan het project Maatschappelijk Mooi®. In 15 van de 39 appartementen die we voor Area bouwden, wonen cliënten van Labyrint Zorg & Werk, zoals Kim Ketelaars (46). Esmay is een van de zorgdragers in de duurzame woongemeenschap: dat betekent dat zij zich inzet voor buren zoals Kim. “Ik doe iets moois voor mijn medebewoners. En door hier te wonen ben ik ook nog eens milieubewust bezig.”

 

Corrie en Mari Kuis (Oudheusden)

Corrie (73) en Mari (74) Kuis huren bij woningcorporatie Woonveste. Hier verzorgden wij het planmatig onderhoud van 49 woningen in de Margrietstraat en omgeving. De woningen kregen een compleet nieuwe geïsoleerde schil, inclusief kunststof kozijnen met HR++-glas. Ook brachten we een CO2-gestuurde mechanische ventilatie-unit aan. Bij een groot deel van de bewoners vernieuwden we bovendien de keuken, de badkamer en het toilet, en realiseerden we een extra toilet op de verdieping.

 

Gery Sweegers, Dahliastraat (Maarheeze)

Gery Sweegers (66), Maarheeze. Verduurzamen van 45 woningen voor woningcorporatie woCom. Vijf woningen aan de Dahliastraat zijn nu zelfs gasloos en energieneutraal. Daarbij is gekozen voor een all-electric PVT-systeem, optimale isolatie en lagetemperatuurverwarming als hoofdverwarming.

Ellen van Thiel, De Run (Boekel)

Ellen van Thiel (60), Boekel. Realisatie van vijftien appartementen voor PeelrandWonen in de gasloze wijk De Run. Deze sociale huurappartementen zijn nul-op-de-meter en gebaseerd op ons concept (af)TOPappartement: betaalbaar en met een slimme woonplattegrond.

Marieke de Kort , Goede Morgen Geerpark (Vlijmen)

Marieke woont in één van de door ons ontwikkelde en gebouwde nul-op-de-meterwoningen in duurzame wijk Geerpark Vlijmen. Met deze huurwoning in deelgebied Goede Morgen bespaart ze flink op haar maandelijkse woonlasten.

Dennis Boots, SMO Traverse (Tilburg)

Dennis Boots (37) woonde tijdelijk bij de dak- en thuislozenopvang van zorgleverancier SMO Traverse in Tilburg. Op het terrein aan de Reitse Hoevenstraat realiseerden we een grootschalige herontwikkeling voor SMO Traverse, in opdracht van woningcorporatie Tiwos. Drie gebouwen voor dak- en thuislozen zijn na sloop opnieuw gebouwd. Daarnaast hebben we één gebouw gerenoveerd.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling