Geweldig wonen in Deurne

Transformatie: van drie naar zes woningen

Zes huurwoningen Europastraat

duurzaam
renovatie
Activiteit
corporaties
segment
Energetisch renoveren
Ketensamenwerking
innovaties

Drie bestaande jaren 60 rijwoningen zijn gesplitst in zes kleinere wooneenheden, een innovatieve transformatie als antwoord op demografische ontwikkelingen en de veranderende behoefte in de woningvoorraad. Op langere termijn heeft Bergopwaarts een tekort aan woningen voor kleine huishoudens (ca. 1.000) en een overschot aan grote eengezinswoningen (ca 1.000). Deze transformatie is een pilot, die als succesvol ervaren is.
De drie grote eengezinswoningen zijn horizontaal gesplitst, drastisch gerenoveerd en getransformeerd naar een zestal woningen in twee verschillende typen: grondgebonden seniorenwoningen en starterswoningen op de verdieping. Ook werd een flinke energetische verbetering behaald, van energielabel E naar B.
Hendriks Coppelmans heeft deze transformatie in ketensamenwerking samen met opdrachtgever en architect uitgedacht en voorbereid.  Een heldere analyse in de ontwerpfase werd vertaald naar een haalbare en toekomstbestendige businesscase, zowel demografisch, bouwkundig als financieel.

Een uitgebreidere beschrijving van dit project vindt u hier.

 

Projectinformatie

Locatie: Europastraat 45, Deurne
Opdrachtgever: Bergopwaarts, Deurne
Partners: Vissers & Roelands architecten & ingenieurs, Eindhoven
Periode van uitvoering: 2014 - 2014

"Samen leren en ervaren in nieuwe pilots"

Tanja Liebers-Van Rooy (Bergopwaarts)

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling