In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli t/m 16 augustus. Vanaf 17 augustus zijn wij u graag weer van dienst.

Geweldig wonen in Tilburg

Levensloopbestendige huurwoningen

9 NOM-huurwoningen Generaal Smutslaan

duurzaam
nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
corporaties
segment
Nul-op-de-meter Wonen®
innovaties

In opdracht van woningcorporatie TBV Wonen bouwden we 9 levensloopbestendige huurwoningen  aan de herontwikkelingslocatie aan de Generaal Smutslaan in Tilburg.

Een grondgebonden woning met slaap- en badkamer op de begane grond en nog een extra kamer op de verdieping: het is een wens die veel ouderen hebben, weet TBV Wonen. “Wij merken dat steeds meer oudere huurders op zoek zijn naar passende woonruimte”, vertelt projectleider Bas de Graaf van TBV Wonen. “Bijvoorbeeld omdat een eengezinswoning niet meer bij hun leefsituatie past. Voor veel mensen is een grondgebonden woning met slaap- en badkamer op de begane grond dan ook een droom, als mooie laatste stap in hun wooncarrière. En dit type woning biedt hen straks de kans om zelfstandig in Tilburg te blijven wonen.” Een statige groene laan met een indrukwekkende bomenrij en volop ruimte, recht tegenover woonzorgcentrum Koningsvoorde: dat maakt de locatie aan de Generaal Smutslaan de ideale plek voor dit bouwproject. Met deze nieuwe woningen draagt TBV Wonen actief bij aan het vergroten van de voorraad sociale huurwoningen in Tilburg.

De nieuwe levensloopbestendige woningen zijn gasloos en nul-op-de-meter. De woningen zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer comfortabel. Bijkomend voordeel is dat de woonlasten voor de bewoners lager worden. Want minder energieverbruik merk je elke maand in je portemonnee. Ook de ontwikkelkosten van de woningen waren gunstig omdat deze energiezuinige levensloopwoning bij ontwikkelaar Hendriks Coppelmans al als beproefd woningconcept ‘op de plank’ lag. De woningen zijn ontworpen door KOW Architecten uit Eindhoven.

Projectinformatie

Locatie: Generaal Smutslaan 9, Tilburg
Opdrachtgever: TBV Wonen
Partners: KOW Stedenbouw & Architectuur, Eindhoven
Periode van uitvoering: 2018 - 2019

Toegepaste innovaties:

 

Gerelateerde projecten: