Ellen van Thiel, De Run (Boekel)

Ellen van Thiel (60), Boekel. Realisatie van vijftien appartementen voor PeelrandWonen in de gasloze wijk De Run. Deze sociale huurappartementen zijn nul-op-de-meter en gebaseerd op ons concept (af)TOPappartement: betaalbaar en met een slimme woonplattegrond.

"Een fijn appartement en tegelijkertijd iets doen voor het klimaat"

“Mijn zus had al een nul-op-de-meterwoning. Dat concept sprak me aan. Je doet iets voor het klimaat en krijgt er een energiezuinige woning voor terug. Toen ik hoorde van dit nieuwbouwplan was de stap dan ook snel gemaakt. Extra fijn: ik mocht als eerste kiezen uit alle appartementen. Mijn oog viel op dit appartement op de bovenste verdieping. Zo heb je geen bovenburen en kijk je lekker ver weg. Financieel is mijn nul-op-de-meterappartement ook gunstig. Elke maand betaal ik tien euro aan mijn energieleverancier, maar ik krijg telkens zo’n dertig euro terug. De zonnepanelen leveren meer energie op dan ik verbruik. En nu de gasprijzen zo hard stijgen ben ik extra blij met mijn gasloze woning.”

“Voor ik naar Boekel kwam woonde ik in Harderwijk ook in een appartement. Zeker bij een hittegolf was het daar niet uit te houden. Nu is mijn appartement in de zomer lekker koel en in de winter behaaglijk warm. Ook omdat de zon dan lekker binnen schijnt. In de winter kan ik zelfs mijn deur naar het balkon openzetten. Hartstikke fijn! Binnen heb ik meer dan genoeg ruimte door de slimme indeling. Een grote bad- en slaapkamer, twee toiletten en een berging met ruimte voor de wasmachine. Ja, hier zit ik helemaal op mijn plek!”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling