PLUS-OP-DE-METER

2024 - Helmond

Ga verder sessie plus-op-de-meter

Deze Ga Verder Sessie in het najaar van 2023 staat in het teken van Plus-Op-de-Meter Wonen®.
Locatie: Brainport Smart District Helmond

Tijdens een Ga Verder Sessie loop je letterlijk van beleid naar een project. Welke stappen hebben we samen met alle betrokkenen gezet? Wat leren we daarvan voor de toekomst? Je bent van harte welkom om kennis en inzichten op te doen.

Zelfvoorzienend met 100% lokaal en duurzaam opgewekte energie

Dit concept gaat uit van een duurzame wijk die helemaal zelfvoorzienend is met 100% lokaal en duurzaam opgewekte energie. Er wordt netto meer energie opgewekt dan er voor wonen nodig is. Bewoners hebben dus geen energierekening meer en er is zelfs energie over voor het laden van een elektrische auto. Belangrijk onderdeel van het concept is dat overtollige energie wordt opgeslagen en kan worden gedeeld met andere bewoners. In de slimme wijk Brainport Smart District (Helmond) ontwikkelen we nu een project van 140 woningen.

Trek je laarzen aan!

Weten hoe wij verder innoveren met energieleverende woningen? Kijk dan hier.

 

NIEUWSGIERIG NAAR DE 'NEXT STEP' IN DE ENERGIETRANSITIE?

Straks een uitnodiging ontvangen voor deze Ga Verder Sessie? Of nu al meer weten?
Mail of bel dan naar Marion Huijbregts:
(0413) 26 48 33 – m.huijbregts@hendrikscoppelmans.nl

Deze Ga Verder Sessie is bedoeld voor corporaties en gemeenten die actief zijn in de regio Brabant/Zuid-Gelderland. Deelname is kosteloos.

Locatie Brainport Smart District

140 PLUS-OP-DE-METERWONINGEN IN SLIMME WIJK BRAINPORT SMART DISTRICT

In Helmond Brandevoort wordt de ‘slimste wijk van de wereld’ gebouwd: Brainport Smart District. Een proeftuin voor hoe we gaan wonen in de toekomst. Met volop kans voor innovatie. Op gebied van energie, circulariteit, gezondheid, mobiliteit, digitalisering en sociale inclusiviteit. Hendriks Coppelmans is de eerste projectontwikkelaar die deel gaat nemen. Gisteren tekende directeur ontwikkeling en innovatie Rene Beks de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 140 Plus-Op-de-Meter-woningen. Ook andere partijen die via de ‘Business Challenge’ zijn uitverkozen, tekenden gisteren in de afgeladen volle Traversezaal.  De internationaal befaamde architect Ben van Berkel van UNStudio (bekend van onder meer de Erasmusbrug en het Huis van de Toekomst) presenteerde de eerste wijkontwerpen. Tegenover een internationaal publiek sprak hij over de wijk als een ‘gemeenschap van pioniers’.

Lees verder

Meer weten? Neem contact op!

Rene Beks - Hendriks Coppelmans
René Beks
Directeur Ontwikkeling & Innovatie
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling