29 maart 2022

Voorbereiding nieuwbouw op locatie De Kraan in Berkel-Enschot

Terug

Aan De Kraan in Berkel-Enschot heeft Tiwos grond verworven voor de bouw van 25 sociale huurwoningen. Wij gaan deze woningen voor hen realiseren. Inmiddels is het bestemmingsplan vastgesteld en onherroepelijk en wordt er begonnen met het bouwrijp maken van de locatie. Het gebied krijgt de naam “De Kraanhof”.

Ontwerp

De grondgebonden woningen worden gebouwd in vier woonblokken en sluiten qua architectuur aan op het dorpse karakter van nieuwbouwproject Koningsoord. De achtertuinen worden door middel van een doorlopende groenafscheiding van het openbare gebied gescheiden. De woningen zijn ontwikkeld vanuit ons concept BudgetRijwoning: eengezinswoningen met drie slaapkamers, en een huurprijs onder de huurtoeslaggrens.

Energiezuinig

Alle woningen worden energiezuinig en nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig ‎is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De ‎huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie: een energieprestatievergoeding (EPV). De woningen zijn ‘all electric’: de installaties draaien op elektriciteit en de woningen hebben geen gasaansluiting meer.

Planning

Na het bouwrijp maken van de locatie beginnen we naar verwachting in september 2022 met de bouw van de woningen. Een jaar later, medio september 2023, zijn de woningen gereed. De woningen gaan in het eerste kwartaal van 2023 in de verhuur. Geïnteresseerd in een woning? Schrijf je dan in bij Woning in Zicht als woningzoekende en houd de website www.woninginzicht.nl in de gaten.

De Kraan Berkel-Enschot impressie

Een impressie van de woningen in "De Kraanhof"

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling