22 mei 2017

Vernieuwend concept: (af)TOPwoning

Terug

Binnen onze Budgetwoning introduceren we een vernieuwend concept: de (af)TOPwoning. Hiermee springen we in op de ambities uit de Woonagenda van Aedes: corporaties gaan meer huurwoningen bouwen, sociale huurwoningen worden energiezuiniger en huren blijven betaalbaar. Daarnaast moeten mensen met lagere inkomens in een bij hen passende en betaalbare woning wonen.

(af)TOPwoning met EPV

Wat bieden wij? Een complete woning voor een huur onder de eerste of tweede aftoppingsgrens (huurprijs tot € 597,30 en € 640,14, respectievelijk). De (af)TOPwoning wordt standaard ontwikkeld als nul-op-de-meterwoning, waarbij een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) mogelijk is. We hebben verschillende varianten van de (af)TOPwoning ontwikkeld met een woonoppervlakte vanaf 70 m2, geschikt voor verschillende huishoudengroottes.

Levensloopbestendig: gelijkvloers wonen

Vanuit de behoefte aan betaalbare woningen voor medioren en senioren, hebben we ook een gelijkvloerse (af)TOPwoning ontwikkeld. Deze is uitermate geschikt voor 55-plussers die een woning zoeken waarin ze oud kunnen worden. Deze woning voldoet aan Woonkeur en is rolstoeltoegankelijk.

Vermindering verhuurderheffing

Sinds 1 april jl. kunnen corporaties gebruik maken van de RVV “Regeling Vermindering Verhuurderheffing” van het RVO (Rijksvoorlichtingsdienst voor ondernemend Nederland). Dit houdt in dat zij bij de bouw van huurwoningen met een huur onder de eerste aftoppingsgrens een fiscale vermindering van € 20.000,- per gebouwde huurwoning kunnen ontvangen. Dit geldt voor woningen in schaarstegebieden (zie website). Voor  andere gebieden geldt een fiscale mindering van € 10.000,-. De (af)TOPwoning voldoet aan de voorwaarden van deze regeling.

Passend toewijzen

Om een duidelijk inzicht te geven in de verschillende varianten binnen de Budgetwoning, hebben we een schema gemaakt dat geïnspireerd is op de regels van Passend Toewijzen. Dit schema is uitgewerkt tot een brochure, waarin de verschillende woningtypen worden toegelicht.

Meer informatie

Bekijk de brochure of kijk op de pagina van de Budgetwoning.

Meer weten? Neem dan contact op met René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie Hendriks Coppelmans . Tel: (0413) 264833 of rene.beks@hendrikscoppelmans.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling