10 januari 2019

28 woningen voor PeelrandWonen in De Run, Boekel

Terug

Stichting PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep bouwen samen verder in Boekel. De afgelopen jaren realiseerden zij al woningen aan ’t Binnenhofke in het dorp. Op dinsdag 8 januari ondertekenden Martijn van Straaten, directeur bestuurder van PeelrandWonen en Cas Stuut, directeur van Hendriks Coppelmans, een design-and-build-overeenkomst voor 28 huurwoningen in nieuwbouwwijk De Run. Daar verschijnen 11 eengezinswoningen en 17 driekamerappartementen. Naast deze sociale huurwoningen, heeft Hendriks Coppelmans een overeenkomst met een woningbelegger om op dezelfde locatie ook 12 grondgebonden huurwoningen in het middeldure huursegment te realiseren. Alle woningen in het plan zijn nul-op-de-meter. Ze zijn ontworpen door Omni Architecten uit Schijndel.

Betaalbaar wonen in Boekel

In Nederland is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Boekel, PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Wij realiseren betaalbare woningen door conceptmatig te bouwen. Dat doen we door een uitgekiend woningontwerp te herhalen. De eengezinswoningen in dit plan zijn gebaseerd op ons concept BudgetRijwoning. Dat zijn woningen met een slimme woonplattegrond, die door een doordachte bouwmethode met prefab-elementen snel gebouwd kunnen worden. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs. Er verschenen eerder al BudgetRijwoningen in onder andere de gemeenten Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel.

Totale woonlasten

Naast de huurprijs zijn ook de energielasten van belang. Bij nul-op-de-meterwoningen (NOM) zijn de woonlasten voorspelbaar voor de bewoners. Dat komt doordat NOM-woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte voor verwarming, warm water en alle elektragebruik, zoals het gebruik van de vaatwasser of het opladen van je telefoon. Dat komt door goede isolatie, duurzame installaties en zonnepanelen.

Gelijkvloers wonen: uniek in de middeldure huur

In het middeldure huursegment worden voornamelijk eengezinswoningen gebouwd. Gelijkvloerse woningen, waarbij de badkamer en slaapkamer op de begane grond zijn, ontbreken veelal in dit segment. Mensen die meer verdienen dan de sociale huurgrens, maar niet willen of kunnen kopen, zijn daarvan de dupe. Maar niet in De Run, want daar worden twee gelijkvloerse huurwoningen gerealiseerd. En dat is uniek voor dit segment.

Verhuurinformatie

De bouw van de woningen start in maart. Heeft u interesse in de woningen? Houd de websites van PeelrandWonen en Bernheze Makelaars & Adviseurs in de gaten voor meer informatie over het verhuurtraject.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling