7 september 2023

Nieuwbouw SalmRijck in Loon op Zand gestart

Terug

De nieuwbouw aan de van Salm Salmstraat en de van Rijckevorselstraat in Loon op Zand is gestart. Op de plek waar Casade 26 woningen heeft gesloopt, bouwt ze samen met Hendriks Coppelmans 19 grondgebonden huurwoningen en 31 huurappartementen. Het project heeft de naam SalmRijck gekregen. De start van de bouw werd op woensdag 30 augustus feestelijk gevierd op de bouwplaats. Ook wethouder Laros was daarbij aanwezig. Hij onthulde samen met Roel van Gurp (directeur/bestuurder Casade) en Carl Dolmans (directeur Hendriks Coppelmans) het bouwdoek op de hoek van beide straten. Als alles meezit zijn de woningen midden 2024 klaar.

Duurzame woningen

Alle woningen in SalmRijck worden Nul-Op-de-Meter (NOM) gebouwd. Dat betekent dat de woningen zelf net zo veel energie opwekken als ze nodig hebben voor verbruik van de installaties en (gemiddeld) huishoudelijk verbruik. Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm water en zonnepanelen wekken elektriciteit op. Er is geen gasaansluiting meer aanwezig en de nieuwe bewoners gaan elektrisch koken. Voor een gezond binnenklimaat krijgen de woningen een warmteterugwin-ventilatiesysteem (WTW). Voor de bewoners betekent het vooral dat ze comfortabel wonen en betaalbare woonlasten hebben.

Voor ieder wat wils

In het project komen zowel woningen als appartementen. Het appartementengebouw bestaat uit drie lagen en de appartementen hebben verschillende plattegronden, groottes en huurprijzen. De grondgebonden woningen zijn gebaseerd op ons concept (af)TOPwoning gelijkvloers. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond, en een extra slaapkamer op de verdieping. Hierdoor zijn ze geschikt voor langer zelfstandig wonen.

Woning in Zicht

Om in aanmerking te komen voor een woning in SalmRijck, is een inschrijving bij Woning in Zicht noodzakelijk. Inschrijven kan via woninginzicht.nl. De woningen en appartementen worden in het najaar op Woning in Zicht te huur aangeboden.

Bekijk hier de onthulling van het bouwdoek:

onthulling bouwdoek SalmRijck Loon op Zand Casade

De onthulling van het bouwdoek door wethouder Laros en directeuren Roel van Gurp (Casade) en Carl Dolmans (Hendriks Coppelmans)

impressie appartementen SalmRijck

Het nieuwe appartementengebouw

impressie gelijkvloerse woningen SalmRijck

De nieuwe gelijkvloerse woningen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling