9 juli 2020

De vlag in top bij appartementengebouw De Run

Terug

In opdracht van PeelrandWonen bouwen we een appartementengebouw met vijftien appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel. Het gebouw heeft het hoogste punt inmiddels bereikt. Dat werd door de teams van beide bedrijven gevierd op woensdag 8 juli, uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter-regel. De bouw van de appartementen startte in maart, aansluitend aan de oplevering van de eengezinswoningen die we samen met PeelrandWonen eerder realiseerden in de wijk. Naar verwachting wordt het appartementengebouw in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Conceptmatig bouwen

Het appartementengebouw krijgt 15 driekamerappartementen, verdeeld over drie woonlagen. De appartementen zijn gebaseerd op ons (af)TOPappartement. De appartementen hebben een uitgekiende indeling, een overdekte buitenruimte en een aparte berging. Door een slimme bouwmethode zijn ze snel te realiseren. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs onder de sociale huurgrens. Het gebouw in De Run is ontworpen door Bulkens Architechten. Het ontwerp sluit aan bij het ontwerp van de eerder opgeleverde woningen in het plan. Alle woningen in het plan zijn nul-op-de-meter en wekken daarmee hun eigen energie op.

Betaalbaar wonen in Boekel

In Nederland is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Boekel, PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Door gebruik te maken van bestaande concepten realiseerden zij dat in De Run eerder al met de bouw van 11 eengezinswoningen, en gaan zij daarmee verder met de bouw van deze 15 appartementen. Heeft u interesse in de appartementen? Houd de website van PeelrandWonen in de gaten voor meer informatie over het verhuurtraject.

Appartementengebouw De Run, Boekel, hoogste punt

Martijn van Straaten (PeelrandWonen) hijst de vlag.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling