29 september 2022

BDA: de laatste fase van de energetische renovatie is gestart

Terug

Verdeeld in drie fases renoveren we 168 woningen van corporatie Tiwos rondom de Tuinbouwstraat in Tilburg. De energetische werkzaamheden van de eerste fases is afgerond, nog 29 woningen te gaan. De woningen worden voorzien van een nieuwe energetische schil. Daarmee worden de woningen beter geïsoleerd, waardoor het wooncomfort voor de bewoners stijgt en de energierekening daalt.

Energetische werkzaamheden voor beter wooncomfort

De werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de isolatie van daken en gevels, nieuw glas aanbrengen, aanbrengen van plafondventilatie en waar nodig het vervangen van de kozijnen. We combineren de energetische werkzaamheden in dit project met gewone onderhoudsmaatregelen, zoals schilderwerk en het vervangen van de meterkast.

BDA

Dit project is het eerste project binnen de opgerichte Brabantse Duurzaamheids Alliantie (BDA). Een alliantie waarin corporaties en bouwbedrijven als doel hebben om sociale huurwoningen in West-Brabant sneller te verduurzamen. Door de alliantie is dat mogelijk op een efficiëntere, effectievere en nog meer bewonersgerichte wijze. Zo helpen we elkaar verder.

bda fase 2b

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling