Dennis Boots, SMO Traverse (Tilburg)

Dennis Boots (37) woonde tijdelijk bij de dak- en thuislozenopvang van zorgleverancier SMO Traverse in Tilburg. Op het terrein aan de Reitse Hoevenstraat realiseerden we een grootschalige herontwikkeling voor SMO Traverse, in opdracht van woningcorporatie Tiwos. Drie gebouwen voor dak- en thuislozen zijn na sloop opnieuw gebouwd. Daarnaast hebben we één gebouw gerenoveerd.

“Zo’n mooie locatie motiveert enorm om stappen te zetten”

“Samen met mijn toenmalige vriendin woonde ik tot 2018 in een koopwoning in Tilburg. Totdat ze op een dag ineens bij me wegging. Ik had geen andere keus dan het huis te verkopen. Met verlies. Dan staat je wereld van de ene op de andere dag compleet op z’n kop. En wat doe je dan? Van vrienden kreeg ik de tip om me bij Traverse aan te melden. Ik kon terecht bij de opvanglocatie aan de Gasthuisring, met de crisisopvang ernaast. Het viel me best zwaar om hier te zitten, tussen mensen met echt grote problemen. Ook het delen van een kamer vond ik lastig. Gelukkig kwam er in maart van dit jaar een plek voor mij vrij in een van de nieuwe gebouwen aan de Reitse Hoevenstraat. Wat een verademing!”

‘Mijn toekomst ziet er weer een stuk beter uit’

“Daar kreeg ik een eigen kamer met een toilet, douche en keukenblok: pure luxe vergeleken met eerst. Zo kun je gewoon douchen of iets koken zonder daar eerst toestemming voor te vragen. Een belangrijke voorwaarde om weer aan je toekomst te bouwen. Mede dankzij de hulp van mijn persoonlijke coach en leefcoach kan ik me weer richten op de dingen die me gelukkig maken. Naast wat schrijf- en vertaalwerk sport ik iedere dag. En één keer in de week ga ik voetballen of basketballen met kinderen van vluchtelingen. Ook geef ik op vrijwillige basis Nederlandse les aan allochtonen, vluchtelingen en asielzoekers. Mijn traject bij Traverse is officieel afgerond. Een heerlijk moment. Want mijn toekomst ziet er weer een stuk beter uit.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling