In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli t/m 16 augustus. Vanaf 17 augustus zijn wij u graag weer van dienst.

Geweldig wonen in Tilburg

Dagelijks leven gaat door: een logistieke operatie

ca. 134 wooneenheden, div. gemeenschappelijke ruimtes en kantoren SMO Traverse Reitse Hoevenstraat

nieuwbouw
ontwikkeling
renovatie
wonen en zorg
Activiteit
corporaties
zorg
segment
Prefabricage
innovaties

Op deze herontwikkelingslocatie van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Traverse aan de Reitse Hoevenstraat realiseren wij een Engineering&Buildopdracht. De nieuwbouw bestaat uit drie nieuwe woongebouwen die ruimer en moderner worden dan de verouderde bestaande paviljoens op het terrein. Daarnaast wordt één bestaand gebouw gerenoveerd. De bouw en renovatie gebeurt in meerdere fases, want het dagelijks leven moet gewoon door kunnen gaan. Een flinke logistieke operatie. De eerste twee woongebouwen zijn klaar. De derde is in aanbouw en de renovatie start najaar 2019. De modernisering zorgt ervoor dat Traverse ook in de toekomst goede zorg kan blijven bieden aan dak- en thuislozen. De accommodatie bestaat na oplevering uit circa 134 wooneenheden, diverse gemeenschappelijke ruimtes en kantoren voor medewerkers. De totale herontwikkeling is naar verwachting voorjaar 2020 klaar. Ook de aanleg van de infra behoort tot deze opdracht die Hendriks Coppelmans via een tender wist te verwerven.

Bij de drie nieuwe gebouwen wordt volop gebruik gemaakt van prefab houtconstructies, op maat gemaakt in onze eigen houtconstructiefabriek. Alle binnenspouwbladen zijn uitgevoerd in prefab-houtconstructies en aan de buitenzijde afgewerkt met metselwerk.

 

Projectinformatie

Locatie: Reitse Hoevenstraat 6, Tilburg
Opdrachtgever: Tiwos, Tilburg
Huurder: SMO Traverse, Tilburg

Partners: Luijten-Smeulders, Tilburg (architect)
Periode van uitvoering: 2016 - 2020

Toegepaste innovaties:

 

"Ons vertrouwen waard"

René Scherpenisse (Tiwos)

Lees het verhaal van René Scherpenisse (Tiwos)

Gerelateerde projecten: