Geweldig wonen in Asten

No Regret: klaar voor NOM door vernieuwd dak

76 huurwoningen Sterrenwijk

duurzaam
renovatie
Activiteit
corporaties
segment
Energetisch renoveren
innovaties

In de Sterrenwijk in Asten is een No-Regretproject opgeleverd aan Bergopwaarts. Bij 76 woningen verwijderden we asbest en plaatsten we een nieuw geïsoleerd dak met indak-PV-panelen. Win-win, want de corporatie kreeg een toekomstproof dak en de bewoner lagere energielasten en een comfortabeler huis.

Bergopwaarts besloot de woningen tijdens deze daksaneringen tegelijk ook te verduurzamen. Samen met Hendriks Coppelmans is gezocht naar de meest geschikte oplossing.
Uiteindelijk is gekozen voor een variant waarbij de dakdoorvoeren niet hoefden te worden verplaatst. Deze variant bezorgde bewoners de minste overlast. Het volledige dak is voorzien van nieuwe, isolerende dakplaten. Rondom de dakdoorvoeren is een aantal rijen nieuwe dakpannen geplaatst, gecombineerd met een indaksysteem voor de PV-panelen. Dit geeft een mooi straatbeeld. Afhankelijk van het type woning, kregen de woningen 12 of 15 PV-panelen op één dakzijde. De andere zijde werd voorzien van nieuwe dakpannen. Met deze variant gingen de woningen van energielabel C naar label A, of zelfs A+.

 

Projectinformatie

Locatie: Orionstraat 25, Asten
Opdrachtgever: Bergopwaarts, Deurne
Periode van uitvoering: 2018 - 2018

"Samen leren en ervaren in nieuwe pilots"

Tanja Liebers-Van Rooy (Bergopwaarts)

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling