25 augustus 2014

Woningverkoop flink gestegen

Terug

De Nederlandse woningmarkt zit in de lift en ook Hendriks Coppelmans merkt dit aan het aantal nieuwbouwwoningen dat wordt verkocht. In de afgelopen drie maanden registreerden we ruim 20 woningverkopen. “Het vertrouwen bij de woonconsument is zich aan het herstellen en dat vertaalt zich in daadwerkelijke aankoopbeslissingen”, constateert directeur ontwikkeling René Beks. ”We merken dit bij nagenoeg al onze projecten, in alle regio’s en ook bij reeds opgeleverde woningen. Een absolute topper is het nieuwbouwproject ‘Waterspin’ in de duurzame wijk Geerpark in Vlijmen. In 2,5 maand tijd wisten we daar alle tien de woningen te verkopen. En dat met een zomervakantie erbij!”

Onderscheidende woningen

De positieve verkoopcijfers worden natuurlijk veroorzaakt door algemene economische trends, zoals het consumentenvertrouwen dat weer op het niveau is van 2007, de economische groei en de lage rente. Volgens René Beks zijn er echter meer zaken die de verkoopstijging bij Hendriks Coppelmans beïnvloeden. “We hebben goed zicht op de wens van de lokale woonconsument en bieden woningen die daarbij aansluiten en onderscheidend zijn. Bij het project in Vlijmen is bijvoorbeeld de brede beukmaat, flexibele plattegrond en energiezuinigheid bijzonder en in Boekel bieden we wat kleinere vrijstaande woningen in het betaalbare segment.”

Persoonlijke aanpak

Maar de belangrijkste succesfactor blijkt volgens Beks toch wel de persoonlijke aanpak en de mogelijkheid om via Wonen naar Wens zelf de woning op maat samen te stellen. “Mensen zijn vaak verrast hoeveel er bij ons te kiezen is. Daarin gaan we dan ook behoorlijk ver. Bij het project ‘Mijn Watermerk’ in Cuijk kan zelfs per kavel het woningtype gekozen worden. Persoonlijke begeleiding blijkt met al die opties wel echt cruciaal. Steeds vaker gaan kopers daarom al met onze kopersbegeleider aan tafel voordat er een koop-/aannemingsovereenkomst getekend wordt. Dan gaat zo’n woning echt leven en zien ze de mogelijkheden. Dit trekt potentiële kopers over de streep.”

Bouw van start

Dankzij de gunstige verkoopcijfers gaat Hendriks Coppelmans dit najaar van start met de bouw van diverse nieuwbouwprojecten. Onder andere in Boekel met het project ‘Boekelse Brink’ in de wijk De Donk, in de wijk Heeswijkse Kampen in Cuijk met het project ‘Mijn WaterMerk’ en in Geerpark in Vlijmen met het project ‘Waterspin’.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling