20 juni 2019

Wethouder Dusschooten geeft startsein nieuwbouwproject in Berkel-Enschot

Terug

Aan de Kerkstraat in Berkel-Enschot, waar jarenlang de gymzaal van de oude Caeciliaschool stond, bouwen we zeven energiezuinige sociale huurwoningen voor woonstichting Tiwos. Wethouder Dusschooten en directeur-bestuurder van Tiwos, René Scherpenisse, legden op woensdag 19 juni symbolisch de eerste begane grondvloer van de woningen. Daarmee gaven zij het startsein voor het nieuwbouwproject. Bijzonder aan het project is dat het twee bouwplaatsen heeft. Niet alleen in de Kerkstraat wordt gebouwd, ook in de Molenstraat verschijnen 10 woningen.

Betaalbaar

In de Kerkstraat komt een blok van zeven grondgebonden woningen. In de Molenstraat komen tien grondgebonden rijwoningen, verdeeld over twee blokken. De woningen zijn ontwikkeld vanuit ons concept BudgetRijwoning: eengezinswoningen met drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. De architectuur van de BudgetRijwoning is flexibel en kan in allerlei stijlen tot uitvoering worden gebracht. Zo is bij het ontwerp in dit plan rekening gehouden met de aanwezige karakteristieke lintbebouwing.

Energiezuinig

Alle woningen zijn energiezuinig, ze worden nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen gasaansluiting.

Plannen

De locatie is aangewezen als Taskforcelocatie met als doel de ontwikkeling van betaalbare huurwoningen. Hergebruik van de school was geen optie. Het huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsraad, omwonenden, de omgevingscommissie en stichting Stadsbomen. Hierbij is veel aandacht geweest voor parkeren, ontsluiting verkeer, gevelbeeld, groenvoorziening en het straatbeeld.

Planning

De bouw van de zeventien woningen startte in mei en is naar verwachting begin 2020 gereed. De woningen gaan op korte termijn in de verhuur. Geïnteresseerd in een woning? Houd de website www.woninginzicht.nl dan goed in de gaten.

Start bouw Kerkstraat Berkel-Enschot

Start bouw Kerkstraat Berkel-Enschot

Start bouw Kerkstraat Berkel-Enschot

bouwplaats Kerkstraat Berkel-Enschot

10 NOM-woningen Molenstraat, Berkel-Enschot

7 NOM-woningen Kerkstraat, Berkel-Enschot

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling