7 juni 2023

Weer nieuwe bewoners in Kloosterveldt: het appartementengebouw is opgeleverd!

Terug

Aan de Omgang in Veghels Buiten hebben de nieuwe bewoners van 20 appartementen deze week de sleutel mogen ontvangen van hun nieuwe appartement. We ontwikkelden en bouwden het drielaagse gebouw voor Area. Ieder appartement heeft een aparte berging en een balkon. Eén van de appartementen in het gebouw is de 1000e woning van Area. Deze mijlpaal werd enkele weken geleden feestelijk gevierd met de bewoners en de bouwpartners van Area.

Kloosteropzet zichtbaar in ontwerp

De opzet van Kloosterveldt lijkt op die van een klooster. Het carrévormige appartementengebouw is daarin het hoofdgebouw, met daarachter een kloostertuin en daaromheen verschillende woningen. Een opvallend element in de wijk is de ‘kloostermuur’, die de woningen met elkaar verbindt. De kloosterstijl is ook terug te zien in de architectuur van het appartementengebouw. Het gebouw heeft namelijk een hellend dak. Ongebruikelijk voor appartementen, maar zeer passend in het ontwerp van de wijk. Anders dan bij kloosters vroeger het geval was, ligt dit dak vol met zonnepanelen.

Kloosterveldt: een bijzonder project

Kloosterveldt is niet alleen bijzonder vanwege de architectuur, maar ook door de evenwichtige mix van koop, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. Daarnaast bestaat het project uit veel verschillende woningtypes. Van appartementen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande landhuizen: het project heeft voor iedereen die landelijk wil wonen wat wils.

Alle woningen in het project zijn verkocht of verhuurd. De bouw van de laatste woningen loopt voorspoedig. Deze worden in de zomer opgeleverd.

appartementen Kloosterveldt

appartementen Kloosterveldt

Voorzijde van het gebouw

appartementen Kloosterveldt

Achterzijde van het gebouw

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling