15 mei 2023

De 1000e woning van Area is een feit, en wij bouwden ‘m!

Terug

Sinds het bestaan van Area, nu zo’n 10 jaar, heeft de corporatie hun 1.000e nieuwbouwwoning gerealiseerd. Het is één van de appartementen in het appartementengebouw in project Kloosterveldt in Veghel Buiten. Wij ontwikkelden en bouwden de woning. Area vierde het behalen van deze mijlpaal op donderdag 11 mei bij het appartementencomplex, samen met alle bouwbedrijven die de afgelopen 10 voor de corporatie hebben gebouwd, de omwonenden, huurders en medewerkers van Area. Ook wethouders Rik Compagne (gemeente Meierijstad) en Franko van Lankvelt (gemeente Maashorst) waren aanwezig.

Bomen als levend symbool

Als symbool voor deze 1.000ste woning plantten directeur/bestuurder van Area Jan van Vucht, wethouders Rik Compagne en Franko van Lankvelt samen met Sascha Leenders, nieuwe bewoner van het appartementencomplex, een drietal bomen naast het gebouw.

Hendriks Coppelmans en Area: een goede combinatie

In de afgelopen 10 jaar hebben we verschillende mooie projecten gemaakt voor en met Area. Bijvoorbeeld verschillende woningen in nieuwe wijk de Gaarden, rondom het Retraitehuis. Daar verschenen projecten De Kersengaarde (18 woningen + 24 appartementen), De Vlindergaard (38 woningen en 28 appartementen) en 10 sociale huurwoningen aan Zuster Theodardahof. Bijzonder aan de woningen van de Vlindergaard was dat dit de eerste nul-op-de-meterwoningen waren in Uden. Aan de Loopkantstraat in Uden realiseerden we vorig jaar nog het bijzondere gebouw ’t Houdthof, met 39 appartementen. Bijzonder, omdat hier ons concept Maatschappelijk Mooi wordt ingezet, waarbij de bewoners samen wonen, werken en (voor elkaar) zorgen. En natuurlijk realiseren we in Veghels Buiten 32 woningen voor Area.

De samenwerking stopt hier gelukkig niet. Enkele weken geleden startte de bouw van 45 sociale sociale huurwoningen in de nieuwe wijk De Ruiter aan de rand van Uden. Daarnaast zijn we al jaren een vaste partner voor area in het dynamisch onderhoud. Vorig jaar nog werd de samenwerkingsovereenkomst verlengd. Ons serviceteam Uden blijft de komende periode de bestaande woningen van Area up-to-date houden in de regio Uden-Veghel.

Op naar de 2000e woning!

Vogelvlucht Kloosterveldt Veghel

Een vogelvlucht van Kloosterveld, met het appartementengebouw op de voorgrond.

kloosterveldt appartementen veghel 1000e woning

Het planten van de bomen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling