14 november 2014

Versneld innoveren met eigen BIM-specialist

Terug

De ontwikkelingen rondom BIM volgen elkaar in rap tempo op. Hendriks Coppelmans heeft op dit vlak al flink geïnvesteerd in software, hardware en kennis. De komst van een eigen BIM-specialist en de aanschaf van een smartboard zorgen voor een nieuwe impuls. Sinds september heeft Hendriks Coppelmans met Ted Pasveer een BIM-specialist in huis. “BIM is dé weg naar efficiënte en effectieve samenwerking”, vertelt hoofd projectbureau Marti Smits. “Met het aantrekken van Ted Pasveer kunnen we binnen onze organisatie de volgende stap zetten en de uitdagingen op BIM-gebied versneld oppakken.”

Clashsessie op smartboard

“Een andere stap is de aanschaf van een interactief smartboard”, legt Ted Pasveer uit. “Dit slimme beeldscherm gebruiken we als presentatiemiddel bij clashsessies met onze bouwpartners. Alle 3D-gebouwmodellen van de betrokken partners voegen we samen tot één model en bekijken we op het grote scherm letterlijk van alle kanten. Zo krijgen we knelpunten snel in beeld. Hierdoor voorkomen we eventuele faalkosten al in een vroeg stadium. De klant profiteert van een kortere doorlooptijd en een betere kwaliteit voor een lagere prijs.”

Steeds meer informatie

Het BIM-model wordt vanaf de ontwikkeling tot en met de oplevering continu verrijkt met informatie. Ted: “De benodigde materialen en de specificaties ervan hebben we steeds direct in beeld. Na de oplevering stellen we het BIM-model beschikbaar aan de opdrachtgever. In de beheersfase kunnen zij alle gebouwinformatie dan snel en eenvoudig raadplegen.”

Kijk voor meer informatie ook op de pagina procesinnovatie>BIM.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling