9 oktober 2023

Struikrovers gespot in Vlijmen

Terug

Samen met stichting Struikroven hebben bewoners van de wijk Vliedberg in Vlijmen groen uit voor- en achtertuinen gered van de aanstaande sloop in de Pastoor Smoldersstraat. Daarna kreeg het groen een nieuwe bestemming op de Vliedberg. Zo werd op een positieve en eenvoudige manier een bijdrage geleverd aan duurzaamheid en hergebruik Bovendien versterkt deze actie de gemeenschapszin in de wijk, want groen verbindt. Later dit najaar slopen we de woningen in de Pastoor Smoldersstraat en bouwen er nieuwe woningen voor terug. Dat doen we in opdracht van Woonveste.

Samen aan de slag

Directeur-bestuurder van Woonveste Eric van den Einden gaf het startsein voor het Struikroven. Daarna was het de beurt aan alle deelnemers die vol enthousiasme klaar stonden om aan de slag te gaan. Bij de buurtwagen van Woonveste was er voor iedereen koffie/thee, taartjes, groente en fruit. Ook mensen die niet mee roofden waren van harte welkom om een kopje koffie met elkaar te drinken. Hendriks Coppelmans stelde een graafmachine beschikbaar, zodat grote struiken en planten niet handmatig eruit geschept hoeven te worden. Dat scheelt weer! Gemeente Heusden zorgde voor de geluidsinstallatie en de tent. Gelukkig hadden we de laatste niet nodig, want het was heerlijk weer!

Buurtbewoners waren enthousiast, zo ook Sanne: “Wat een goed idee van Woonveste om het groen niet te slopen, maar te redden. We wonen in de wijk en ‘roven’ voor onszelf én voor mijn zus. Zij heeft het niet zo breed en we gaan haar verrassen met mooie planten voor haar voortuin. Normaal bijna niet te betalen en nu kunnen we het zomaar uitzoeken en meenemen.”

Planten voor toekomstige bewoners

Wijkbewoonster Sjaan had nog een erg leuk idee. Iedereen kon een extra plant/struik uitscheppen en deze tijdelijk in zijn/haar voor – of achtertuin planten. Zodra de nieuwbouw in de Pastoor Smoldersstraat gerealiseerd is, kunnen deze planten aangeboden worden aan de nieuwe bewoners. Dat doen we dan tijdens een gezellig ontmoetingsmoment: een goed vooruitzicht.

Wij kijken terug op een mooie dag!

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Eric van den Einden, directeur-bestuurder van Woonveste, geeft het startsein voor het Struikroven

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Struikrovers Vliedberg Vlijmen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling