11 juli 2023

Circulair slopen in Vlijmen

Terug

Circulair en biobased bouwen begint bij duurzaam grondstofgebruik. Om onszelf én de branche hierin verder te brengen, richtten we begin dit jaar onze eigen Circulaire grondstoffen BV op. De sloop van 22 jarenvijftigwoningen aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen is het eerste circulaire project dat zorgt voor de instroom van materialen. Binnen de Circulaire grondstoffen BV treden we op als leverancier en makelaar van circulaire grondstoffen.

Woonveste: ‘Kans om ambities concreet te maken’

We zijn er voor opdrachtgevers en bouwende partijen in de sector, die net als wij de materiaaltransitie en de reductie van CO2 concreet willen maken. Woonveste uit Drunen is zo’n partij. Voor deze woningcorporatie ontwikkelen en bouwen we nieuwe woningen aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen. Die komen in de plaats van 22 sociale huurwoningen, waarvan we na de sloop een groot deel van de materialen recyclen in andere projecten. Tot grote tevredenheid van Woonveste: “In ons beleid is veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit”, aldus Jeroen Rijkers, projectleider vastgoed en duurzaamheid bij Woonveste. “Dit sloopproject is een prachtige kans om onze ambities concreet te maken.”

Aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen worden 22 sociale huurwoningen gesloopt. Via de Circulaire grondstoffen BV recyclen we een groot deel van de materialen die vrijkomen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling