16 mei 2023

Sleutels uitgereikt aan bewoners zeven nieuwe woningen in Haaren

Terug

Haaren is zeven sociale huurwoningen rijker. De woningen staan aan de Pastoor Verrijtlaan (nu: Beekdal), waar voorheen sporthal ‘Beekdal’ stond. We bouwden de woningen in opdracht van wooncorporatie Woonveste. Architectenbureau Visser & Bouwman ontwierp de woningen. De nieuwe bewoners hebben de sleutel van hun woning al ontvangen.

Klaar voor de toekomst: duurzaam en gelijkvloers

De woningen zijn ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat ze zelf net zoveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken. De opgewekte energie is afkomstig van de zon en de woning wordt verwarmd door een warmtepomp met bodembron. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig.

De huurwoningen hebben een gebruiksoppervlakte van ongeveer 93 m². De begane grond is voorzien van woonkamer met open keuken, hal en toilet. Daarnaast zijn ook de hoofdslaapkamer en de badkamer met douche, wastafel en toilet op de begane grond. De eerste verdieping heeft een ruime overloop die leidt naar een extra slaapkamer en een techniekruimte voor de installaties.

Locatie

Dit plan is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Haaren (nu: gemeente Oisterwijk).De locatie bevindt zich in Haaren dicht bij het centrum, waar alle voorzieningen te vinden zijn, maar ook tegen het buitengebied van het dorp aan. Naast de zeven woningen van Woonveste bouwen zelfbouwers zeven patiobungalows. Dit gebeurt via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

oplevering Beekdal, Haaren

Tevreden nieuwe bewoners in Haaren

Beekdal, Haaren

Beekdal, Haaren

Beekdal, Haaren

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling