25 november 2021

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Terug

Onze jarenlange samenwerking met woningcorporatie PeelrandWonen wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. We verkregen het project na een succesvolle Design and Build-tender, waarbij partijen werden uitgedaagd om een zo hoog mogelijke duurzaamheidsambitie neer te leggen. Onze indiening werd daarbij op kwaliteit het beste beoordeeld. Donderdag 25 november ondertekenden Martijn van Straaten (directeur-bestuurder PeelrandWonen) en Vincent Hendriks (algemeen directeur Hendriks Coppelmans Bouwgroep) de samenwerkingsovereenkomst. De bouw start naar verwachting in de zomer van 2022.

Succesvolle samenwerking

De komende maanden worden de plannen voor de nieuwbouwwoningen uitgewerkt. Aan de Kloosterlaan verschijnen 10 eengezinswoningen, gebaseerd op ons betaalbare woningconcept BudgetRijwoning. Deze woningen kunnen door een doordachte bouwmethode snel en tegen lage kosten gerealiseerd worden. Daarnaast komen er 10 beneden-bovenwoningen. B2 Architecten uit Molenhoek is de architect van de woningen.

Duurzaam wonen langs de Peelrandbreuk

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. De woningen hebben duurzame installaties en zonnepanelen, waarmee ze dus deels hun eigen energie opwekken. Ook aan de flora en fauna in de buurt wordt gedacht. Daarnaast bekijken de partijen in de voorbereidingsfase samen welke oplossingen er ingezet kunnen worden om de klimaatadaptatie, circulariteit en biodiversiteit te vergroten, bijvoorbeeld door de inzet van Tuiny forests: kleine bossen op tuinformaat.

ondertekening SOK Kloosterlaan Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling