27 september 2017

Nul-op-de-meter informatieavond in Haaren

Terug

In samenwerking met wooncorporatie Woonveste uit Drunen hebben we op maandag 25 september een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van de 15 huurwoningen aan de Varen en Klaver. Hendriks Coppelmans leverde de nul-op-de-meterwoningen uit project Wijngaert III eind juni op aan Woonveste.

Informeren belangrijk bij nul-op-de-meter

Nul-op-de-meterwoningen wekken voldoende energie op om te kunnen voorzien in eigen verwarming, warmwater en elektriciteit. Om dit te kunnen doen zijn installaties in de woningen geïnstalleerd waar bewoners vaak nog niet bekend mee zijn, zoals een warmtepomp. Ook is een monitoringssysteem van BeNext geïnstalleerd, waarmee wordt bijgehouden hoeveel energie de woningen opwekken en verbruiken.

Het is belangrijk dat bewoners goed worden geïnformeerd over deze installaties. Daarom waren naast Woonveste, ook leverancier Itho Daalderop, projectinstallateur GPR Installaties en BeNext aanwezig om uitleg te geven over de installaties in de woningen. Na de presentaties kregen de bewoners de kans om vragen te stellen. Bij een enkele bewoner werd door de installateur ook in de woning nog een vraag beantwoord.

Bewonerscommunicatie

Zeker op het gebied van nul-op-de-meterwonen is het belangrijk om bewoners goed te informeren. Daarbij is het van belang dat verschillende kanalen worden gebruikt, zoals schriftelijk (een gebruikershandleiding) en persoonlijk (een informatieavond). Bij project Wijngaert III hebben we voor het eerst ook instructievideo’s gemaakt voor de bewoners. In deze korte video’s wordt eenvoudig uitgelegd hoe de installaties werken en hoe zij deze kunnen bedienen en onderhouden.

Hendriks Coppelmans heeft al veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van nul-op-de-meter en andere energiezuinige woningen en appartementen. Toch blijven we altijd in ontwikkeling, om bewoners (zowel koop als huur) zo goed mogelijk te kunnen informeren. Bekijk hier onze andere duurzame nieuwbouwprojecten

NOM-woningen wijngaert haaren

NOM-woningen wijngaert haaren

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling