19 april 2024

Paarse confettislingers bij hoogste punt bouw Albinonistraat Boxtel

Terug

Op de plek van de voormalige basisschool De Beemden aan de Albinonistraat in Boxtel bouwen we voor Woonstichting JOOST een nieuw woongebouw van 3 woonlagen met 27 huurappartementen. Woensdag 17 april vierden we het hoogste punt. De bouwploeg werd in het zonnetje gezet en getrakteerd op een ‘Frietje van JOOST’.  Voorafgaand was er een formeel moment met Wethouder Wim van der Zanden van gemeente Boxtel, projectontwikkelaar Frank de Bruijn van JOOST en onze directeur Carl Dolmans. Daarna ging de vlag in top en waren er paarse confettislingers.

Lange historie

Projectleider Frank de Bruijn vertelde over de lange historie van het plan. “De regelgeving wordt steeds complexer en daardoor duurt het steeds langer om een project te ontwikkelen. Ook op deze locatie. Al in 2015 hadden we hierover het eerste contact met de gemeente. Het eerste plan dat er uiteindelijk lag, was financieel niet haalbaar. Met het tweede plan voor een woongebouw van 4 bouwlagen en 28 appartementen zijn we de omgevingsdialoog met omwonenden gestart. Omdat er weerstand was met name tegen de hoogte van het woongebouw, is het plan gewijzigd naar 3 bouwlagen en 27 appartementen. Dat werd door de omwonenden positief gelukkig ontvangen en toen kon een nieuwe bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Uiteindelijk konden we in juli 2023 van start met de bouw en vandaag vieren we dan het hoogste punt. We verwachten de appartementen begin september te kunnen opleveren.”

Bouw gaat heel hard

Wethouder Wim van der Zanden is blij dat de bouw hard gaat. “Want nu krijgen we toch weer nieuwe verhuisbewegingen in Boxtel.” Hij was ook positief over de samenwerking met JOOST en met de omgeving. “Fijn dat er korte lijnen zijn. Dat is ook belangrijk. Want daardoor kunnen we snel schakelen.”
Directeur Carl Dolmans was ook blij dat nu al het hoogste punt is bereikt. “Want wat heeft het afgelopen maanden al veel geregend! Vooral toen we nog in de grond zaten. Maar de oplevering is in zicht. Alle complimenten aan het bouwteam daarvoor.”

Energiezuinig met aandacht voor biodiversiteit

Het nieuwbouwplan bestaat uit 11 appartementen met 2 slaapkamers (grootte 59,5 m2), 10 appartementen met 1 slaapkamer en extra bergruimte (grootte 59,5m2) en 6 appartementen met 1 slaapkamer met extra bergruimte (grootte 56 m2). De appartementen krijgen allemaal een balkon of een terras en een bergruimte op de begane grond en het gebouw heeft een lift.
Alle appartementen zijn voorzien van een elektrische bodemwarmtepomp. Deze kan het appartement verwarmen én koelen. De ramen op de oost-, zuid- en westgevel krijgen een screen zonwering. Op het dak komen sedumbeplanting en zonnepanelen. In de gevels worden nestkasten voor beschermde vogels en vleermuizen geplaatst.

De appartementen zijn gebaseerd op ons concept (af)TOPappartement. Meer informatie over dit een betaalbare concept vind je hier.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling