7 mei 2018

Kennisbijeenkomst ‘Betaalbaar wonen’

Terug

Iedereen heeft recht op een passende woning. Ook mensen met een lager inkomen. Hoe kunnen we bouwen voor deze behoefte? En welke kansen liggen er op dit vlak voor corporaties en gemeenten? Tijdens de kennisbijeenkomst ‘Betaalbaar wonen’ op donderdag 21 juni bieden we samen met PeelrandWonen en de Woonbond interessante inzichten en oplossingsrichtingen rondom dit actuele thema.

De aanwezigen worden getrakteerd op een interessant programma met drie sprekers. Zo behandelt Anne Ubbels van de Woonbond de problematiek van een half miljoen hurende huishoudens in Nederland: een te hoge huur voor hun inkomen. En daar komen de stijgende energiekosten nog bij. Wat kunnen we hier aan doen? Daarna vertelt Joris van Gemert van PeelrandWonen hoe deze corporatie de behoefte aan betaalbare huurwoningen invult. Hij legt uit waarom zij kozen voor de (af)TOPwoning: de meest betaalbare variant binnen ons Budgetwoning®-concept.

Projectbezoek

De laatste spreker van de middag is René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie bij Hendriks Coppelmans. Hij verduidelijkt hoe we betaalbare huurwoningen realiseren en tegelijkertijd de woonlasten zo laag mogelijk houden. Een tipje van de sluier: onze (af)TOPwoningen zijn standaard nul-op-de-meter en vallen onder de eerste of tweede aftoppingsgrens. Na een gezamenlijk bezoek aan een van de (af)TOPwoningen in Boekel, sluiten we de bijeenkomst af met een gezellige netwerkborrel.

De kennisbijeenkomst is op 21 juni van 14.00 tot 17.00 uur in De Mouthoeve in Boekel. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag aanwezig zijn? Neem dan contact op met Anke van Kempen via a.van.kempen@hendrikscoppelmans.nl. De bijeenkomst is kosteloos. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Boekel Irenestraat Hofke afTOPwoning

Schema Budgetwoningen Hendriks Coppelmans

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling