22 oktober 2018

Fabriekstour langs 5 innovatieve woningproducenten

Terug

Innovaties in de bouwsector helpen corporaties om de productie van betaalbare huurwoningen te versnellen. Daarom organiseren Platform31, Aedes en andere partners van de ‘Vernieuwingsagenda‘ komende maanden een fabriekstour langs vijf innovatieve woningproducenten. Op 22 november zijn wij gastheer van de allereerste bijeenkomst. Op een projectlocatie in Boekel vertellen wij over ons concept (af)TOPwoning®, een variant op onze Budgetwoning® met een huurprijs onder de aftoppingsgrens en ook nog eens gelijkvloers en nul-op-de-meter.

Opschaling nodig

De vraag naar betaalbare nieuwbouwwoningen overstijgt het aanbod. Voor de bouwsector betekent dit een uitdaging om snel meer woningen te bouwen. Tegelijkertijd is in de bouwsector in korte tijd een tekort aan productiecapaciteit ontstaan. Dit leidt tot meer prijsdruk en belemmert snelle opschaling van de bouwproductie. Voor woningcorporaties ligt er een gezamenlijke opgave om snel betaalbare woningen te realiseren, die voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van duurzaamheid en waarvan de kwaliteit aansluit bij verschillende doelgroepen. Innovaties in de bouwsector kunnen daarbij behulpzaam zijn.

‘Zien is geloven’

Het toepassen van vernieuwende productiewijzen en producten begint bij de bekendheid ervan. Daarom organiseert Aedes samen met enkele partners van de Vernieuwingsagenda (waaronder Bouwend Nederland, De Stroomversnelling, Uneto/VNI, NVB-bouw en Platform31) in het najaar een Fabrieks- en Inspiratietour. Onder het motto “Zien is geloven!” Tijdens deze tour geven vijf innovatieve bouwbedrijven inzicht in de wijze waarop zij door hun vernieuwende wijze van produceren, een bijdrage leveren aan het versnellen van het bouwproces, de betaalbaarheid en verhoging van de kwaliteit van de geleverde woningen. Voor bestuurders, directeuren vastgoed, portefeuillemanagers en toezichthouders van corporaties een goed moment om zich te laten inspireren en kennis te maken met voorlopers in de bouwsector en hun werkwijzen.

5 etappes

De Fabriekstour bestaat uit 5 etappes:

  • Donderdag 22 november a.s.: Hendriks Coppelmans en Unica Energy Solutions (Boekel, Noord-Brabant) > klik hier voor projectinfo
  • Donderdag 13 december a.s.: Bouwgroep Dijkstra & Draisma/Breman Techniek/Betonson (Dokkum, Friesland)
  • Donderdag 10 januari 2019: Bouwbedrijf BAM (Veenendaal, Utrecht)
  • Donderdag 31 januari 2019: Hegeman Bouwgroep (Almelo, Overijssel)
  • Donderdag 14 februari 2019: Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Installatie Techniek (Wognum, Noord-Holland)

Aanmelden kan via de website van Platform31. Medewerkers van corporaties hebben daarbij voorrang.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling