17 maart 2015

Energieneutraal wonen® / Nul-op-de-meter

Terug

Een woning die zijn eigen energie levert en in aanschaf niet duurder is dan een reguliere woning. Energieneutraal Wonen® biedt bewoners lagere woonlasten en hogere woningwaarde. Of zelfs helemaal geen energielasten. De woning levert dan net zoveel energie als hij verbruikt. Nul-op-de-meter noemen we dat.

Energieneutraal wonen® is het resultaat van een multidisciplinaire innovatie in bouwproces, techniek en financiering. Uitgangspunt is dat de woning in aanschaf niet duurder is dan een reguliere nieuwbouwwoning en voor alle prijsklassen bereikbaar is. Het pakket van energiebesparende maatregelen wordt afzonderlijk gefinancierd vanuit een Groenprojectenfonds. Stijgende energieprijzen of niet: bewoners betalen hiervoor een vast bedrag per maand. En als het energiepakket is afgelost (12-15 jaar) zijn bewoners voorgoed verlost van energiekosten. De energiezuinigheid van de woning wordt na oplevering door Woningborg getoetst en verzekerd. Co-creatie met consumenten is in het concept inbegrepen (Wonen naar Wens®). Geheel in lijn met de nieuwe EPV-wetgeving is ook een energieprestatiegarantie mogelijk. Zo zijn corporaties en huurders ervan verzekerd dat de installaties en de woning het rendement geven dat afgesproken is. Zo’n garantie is noodzakelijk als de corporatie een energieprestatievergoeding bij de huurder in rekening wil brengen.

Hendriks Coppelmans heeft al volop ervaring met de ontwikkeling en realisatie van energieneutrale en nul-op-de meterwoning, in zowel koop- als huursector. Bekijk onze referentieprojecten, bekijk de video of lees hier voor meer informatie.

 

Energieneutraal Nul-op-de-meter

Energieneutraal Nul-op-de-meter

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling