18 september 2018

Een kijkje achter de schermen bij filmopnamen voor campagne NVB

Terug

In de crisis zijn veel ervaren vakmensen ontslagen. Daarmee is ook veel talent verloren gegaan. Nu er weer volop gebouwd wordt, zijn goede arbeidskrachten hard nodig. Maar hoe aantrekkelijk is het om, na zo’n leegloop in de sector, nog in de bouw te werken? Wat is er nodig om talent te behouden en jongeren te verleiden om in de bouw aan de slag te gaan? Branchevereniging NVB neemt het initiatief om ons vak positief in de spotlights te zetten op haar jaarcongres op 15 november, met name voor personeelswerving onder jongeren. Zij hebben ons als NVB-lid gevraagd om mee te doen aan een campagne waarmee we onze sector aantrekkelijker maken voor de nieuwe generatie. Dat doen we in filmpjes, door net zoals enkele andere lid-bedrijven te vertellen over onze ideeën, visie en wensen over ‘werken in de vastgoedsector’. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen wij natuurlijk graag een steentje bij.

Campagnefilmpjes

“Wij zijn gevraagd, omdat we als bedrijf innovatief zijn en verder gaan dan anderen”, aldus René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie. “We hebben tijdens de opnames onze visie gedeeld over hoe wij interessant blijven voor medewerkers en aantrekkelijk zijn voor nieuwe collega’s, waaronder ook jongeren. Zo blijven wij vernieuwende concepten bedenken, iets waar in de markt veel vraag naar is. Daarnaast ontwikkelen we volledig vernieuwende wijken, zoals Geerpark in Vlijmen.”

Vanuit de markt is ook veel behoefte aan digitalisering in de bouw. Ted Pasveer was, als onze BIM-manager en als jongere medewerker van Hendriks Coppelmans, ook betrokken bij de opnamen. Hij vertelde dat we het belangrijk vinden om jongeren te enthousiasmeren voor de bouwsector en hoe wij al volop digitaal te werk gaan. Zo is ons hele proces van ontwikkeling tot en met de keet digitaal via BIM.

Benieuwd naar de campagne?

De filmpjes zijn voor het eerst te zien tijdens het congres van de NVB op donderdag 15 november. Daarna verschijnen ze op de website en sociale media. Nog even geduld dus.

opnamen NVB

opnamen NVB

opnamen NVB

opnamen NVB

opnamen NVB

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling