3 maart 2020

Dubbel feest: oplevering en start in De Run, Boekel

Terug

Deze week leveren we elf eengezinswoningen op aan Woningstichting PeelrandWonen. De toekomstige bewoners ontvangen volgende week de sleutel van hun nieuwe woning. De bouw van de woningen startte in april 2019. Het opleveren van de woningen werd op dinsdag drie maart gevierd in het bijzijn van burgemeester Bos en wethouder Marius Tielemans. Enkele weken eerder leverden we in De Run ook twaalf middeldure huurwoningen op aan een belegger.
We gaan in De Run verder met PeelrandWonen. Op drie maart verrichten we ook de starthandeling van de bouw van vijftien driekamerappartementen.

Starthandeling appartementengebouw

De bouw van het appartementengebouw startte op drie maart symbolisch. Op de bouwplaats sloegen burgemeester Bos, Martijn van Straaten (Directeur-Bestuurder PeelrandWonen) en Hugo Geerlings (Manager Ontwikkeling Hendriks Coppelmans) allen een piketpaal in de grond. Daarmee markeerden ze symbolisch de plek van het appartementengebouw. In werkelijkheid is de bouw halverwege februari al gestart. Naar verwachting zijn de appartementen in het voorjaar van 2021 gereed.

Betaalbaar wonen in Boekel

In Nederland is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Boekel, PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Het Udense ontwikkelende bouwbedrijf realiseert betaalbare woningen door conceptmatig te bouwen. De eengezinswoningen in dit plan zijn gebaseerd op hun concept BudgetRijwoning. Dat zijn woningen met een slimme woonplattegrond, die door een doordachte bouwmethode met prefab-elementen snel gebouwd kunnen worden. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs. Er verschenen eerder al BudgetRijwoningen in onder andere de gemeenten Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel.

Ook aandacht voor het middeldure huursegment

Naast de sociale huurwoningen voor PeelrandWonen, realiseerde Hendriks Coppelmans in De Run voor een belegger ook 12 grondgebonden huurwoningen in het middeldure huursegment. Deze woningen zijn begin februari opgeleverd. Uniek hieraan is dat twee van deze woningen gelijkvloers zijn: de badkamer en slaapkamer zijn op de begane grond. En dat is uniek voor dit segment, omdat hierin voornamelijk eengezinswoningen worden gebouwd. Mensen die gelijkvloers willen wonen en meer verdienen dan de sociale huurgrens, maar niet willen of kunnen kopen, zijn daarvan de dupe. Maar niet in De Run, daar is ook aan hen gedacht.

11 woningen voor PeelrandWonen

De beleggerswoningen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling