3 september 2018

De (af)TOPwoning in projectetalage Platform 31

Terug

Om de bouw van betaalbare woningen te stimuleren, bracht Platform31 onlangs de tien meest innovatieve betaalbare projecten in beeld. Met betaalbaar bedoelen zij in dit geval dat de woningen onder de aftoppingsgrenzen voor huurders zijn gerealiseerd (een huurprijs van maximaal € 640,-). Dit leverde de projectetalage innovatieve betaalbare nieuwbouw op. Ook onze (af)TOPwoning staat hiertussen. Deze bouwden we in 2017 in Boekel, in opdracht voor PeelrandWonen.

Panelbeoordeling

De ingezonden projecten zijn door een panel van praktijkdeskundigen beoordeeld op de mate van herhaalbaarheid en op het feit of ze gebruiksklaar zijn opgeleverd. Daarnaast trokken zij lessen uit de ontvangen inzendingen.
Het panel gaf complimenten over de manier waarop de zonnepanelen aan de voorzijde van de (af)TOPwoning zijn geplaatst. Ook de plattegronden van de woningen werden positief ontvangen. “De indeling van de woning is logisch en prettig”, aldus het panel. Volgens de praktijkdeskundigen bewijst ons project dat IFD een interessante manier van bouwen is. Door het efficiënte bouwproces, worden de woningen financieel aantrekkelijker.

Meer dan bouwen

Innovatie gaat verder dan alleen bouwen. Zo verbeteren we ook steeds onze bewonerscommunicatie, bijvoorbeeld door instructievideo’s te maken over de installaties in de woningen. Deze videouitleg wordt door het panel gewaardeerd. “Waarschijnlijk nemen bewoners de informatie dan beter tot zich dan bij een handleiding, met een lager energieverbruik tot gevolg.”

Meer informatie

Meer weten over dit concept? Bekijk de brochure of de pagina van de Budgetwoning. Wij lichten ons concept ook graag persoonlijk aan u toe. Heeft u interesse? Neem dan contact op met René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie. Tel: (0413) 264833 of rene.beks@hendrikscoppelmans.nl.

Bekijk ook het referentieproject.

afTOPwoning Boekel Hendriks Coppelmans

afTOPwoning Boekel Hendriks Coppelmans

afTOPwoning Boekel Hendriks Coppelmans

Schema afTOPwoning Hendriks Coppelmans

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling