16 maart 2021

Bouw gestart in duurzame nieuwbouwwijk Groote Hoeven, Someren

Terug

Aan de rand van Someren wordt al volop circulair gebouwd in de nieuwe wijk Groote Hoeven. In deze wijk draait alles om de toekomst. De woontoekomst van starters, gezinnen, maar ook ouderen. En, hoe verschillend de nieuwe bewoners ook zijn, de huizen hebben sowieso één ding gemeen: ze zijn circulair gebouwd en daardoor super duurzaam en dus goed voor de toekomst. Naast vrije kavels en projectbouw komt er ook ruimte voor huurders. In opdracht van woningcorporatie woCom zijn we inmiddels gestart met de bouw van de eerste sociale huurwoningen: 16 stuks om precies te zijn. Zo wordt super duurzaam ook super betaalbaar. Alle seinen staan op groen.

Duurzaam en circulair bouwen

“Net zoals woCom hebben wij als ontwikkelende bouwer duurzame ambities. Wij kijken en innoveren verder: hoe kunnen we nog beter bouwen? Nou, bijvoorbeeld door circulaire elementen te gebruiken, zoals in deze wijk.”, aldus René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans. We passen hergebruikte materialen toe in de nieuwe woningen en producten die in de toekomst 100% recyclebaar zijn. En het regenwater wordt op het eigen terrein geïnfiltreerd. Daarnaast krijgen de woningen een ‘materialenpaspoort’. Daarin leggen we niet alleen vast welke materialen er bij het bouwen van de woningen zijn gebruikt, maar ook wat de eigenschappen daarvan zijn en hoe de materialen eventueel hergebruikt kunnen worden.
“Alle seinen staan letterlijk op groen”, vertelt projectleider Petra van den Bersselaar-Quirijns van woCom. “Onze groene plannen zijn goedgekeurd en de omgevingsvergunning is verleend, waardoor we in maart konden starten met de bouw van de eerste 16 energiezuinige huurwoningen.”

Kennis van duurzaam bouwen

WoCom heeft hiervoor een aantal regionale partners uitgezocht met veel kennis van duurzaam bouwen. NBArchitecten ontwierp de woningen, Archimedes is betrokken als constructeur en Hendriks Coppelmans bouwt de woningen. “Deze worden zeer energiezuinig door onder andere de zonnepanelen en het gebruik van een bodemwarmtepomp. Onze duurzaamheidsambitie hier is energieneutraal en gaat daarmee verder dan de landelijke voorschriften waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen.”, aldus van den Bersselaar-Quirijns.

Super duurzaam wordt super betaalbaar

De bouw is onlangs gestart en we verwachten de huurwoningen in december op te leveren. Naast super duurzaam worden de woningen ook nog eens super betaalbaar. Bewoners die in aanmerking willen komen voor een van deze sociale huurwoningen, kunnen zich alvast als woningzoekende inschrijven op de woningverdeelwebsite www.wooniezie.nl.

impressie Groote Hoeven, Someren

impressie Groote Hoeven, Someren

impressie Groote Hoeven, Someren

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling