PLUS-OP-DE-METER

2024 - Helmond Meer info

Ga Verder Sessie Circulair bouwen

Op 1 juli 2021 organiseren we een Ga Verder Sessie met als thema ‘Circulair bouwen‘.
Locatie: nieuwbouwproject Mozartsingel ‘s-Hertogenbosch (BrabantWonen)

Weet je waar beleid het best tot z’n recht komt? In de praktijk. Kom naar onze volgende Ga Verder Sessie en loop letterlijk van beleid naar project. Aan de Mozartsingel in Den Bosch bouwen we op circulaire wijze 18 nul-op-de-meter appartementen. Een bijzonder project met hout en andere biobased producten als belangrijkste bouwmaterialen.

Wil je weten hoe we dit aangepakt hebben? Welke stappen we samen met BrabantWonen hebben gezet en wat we daarvan geleerd hebben? Je bent van harte welkom op de projectlocatie voor een rondleiding en om kennis op te doen. Trek je laarzen maar vast aan!

Circulair? Wij zijn al op weg!

Nederland werkt toe naar een circulaire economie in 2050 (en CO2-neutraal!). Producten en grondstoffen zo veel mogelijk hergebruiken en waardevernietiging minimaliseren, dat is het doel. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om hier actief aan bij te dragen, samen met onze kopers, huurders, opdrachtgevers, gemeenten en ketenpartners. Waarom zou je wachten tot 2050? Wij innoveren verder en komen nu al in actie. Graag enthousiasmeren ook anderen om mee te doen in die circulaire transitie. Net zoals we eerder deden met de energietransitie en sociale innovatie.

Bij meerdere innovatieprojecten brengen we onze circulaire ambities al in de praktijk. Met onder andere circulaire sloop (of liever: oogst), circulair beton, maar ook een volledig houten draagconstructie (CLT), isolatie met houtvezel, luchtzuiverende dakpannen, gerecycled bitumen, hergebruik van gipsplaten en regenwateropvang voor hergebruik (in tuin en toilet). Weet je hoeveel CO2-uitstoot we daarmee besparen? We vertellen er graag over.

Trek je laarzen aan!

Weten hoe wij verder innoveren op gebied van circulariteit? Kijk dan hier.

PROGRAMMA

Ga Verder Sessie circulair bouwen – ‘s-Hertogenbosch
1 juli 2021

PROGRAMMA

  • Presentatie techniek houtbouw door Hendriks Coppelmans
  • Presentatie circulair & biobased bouwen door Jan Willem van de Groep
  • Rondleiding met toelichting op techniek en gebruikerskant door BrabantWonen/Hendriks Coppelmans

Schrijf je hieronder gratis in. Deze Ga Verder Sessie is bedoeld voor corporaties en gemeenten die actief zijn in de regio Brabant/Zuid-Gelderland. Deelname is kosteloos. Deze Ga Verder Sessie is onder voorbehoud (ivm corona).

Graag tot dan!
Rene Beks, directeur ontwikkeling & innovatie

Meer weten? Mail of bel dan naar Marion Huijbregts:
(0413) 26 48 33 –  m.huijbregts@hendrikscoppelmans.nl

Ga verder sessie 's-Hertogenbosch: circulair bouwen, CLT en biobased

Wij houden van hout

Wij zijn een land met een bouwtraditie in beton en baksteen. Om de toepassing van bio-based materialen te stimuleren, zijn acht Brabantse corporaties vorige maand het reisprogramma ‘houtbouw’ gestart. Een richting die wij ondersteunen en waaraan we in de praktijk ook een bijdrage leveren, onder andere via een vernieuwend project in Den Bosch. Ook wij houden van hout!

Voor materialen van hernieuwbare grondstoffen, zoals hout, is in de Nederlandse woningbouw steeds meer aandacht. Dat moet ook, want het is één van de manieren om bij te dragen aan het verlagen van CO2-uitstoot én het opslaan van CO2. Maar met alleen aandacht kom je er niet. Dat weet ook Harrie Windmüller, die als bestuurder van BrabantWonen de Brabantse woningcorporaties vertegenwoordigt. “In onze sector wordt nu al ervaring opgedaan, maar in de praktijk gebeurt er nog te weinig. Hout zou veel meer toegepast kunnen worden”, zegt hij op RVO.nl. “Door collectief te leren van individuele projecten maken we gebruik van ons netwerk. Daarom vormen we nu een inkoopsamenwerking waarin we samen optrekken met RVO.” Een van die leerprojecten is de nieuwbouw van 18 appartementen Mozartsingel in Den Bosch waarbij BrabantWonen samen met Hendriks Coppelmans op ontdekkingsreis is gegaan. 

Lees verder

INSCHRIJVEN

IK KOM GRAAG NAAR DE
CIRCULAIR BOUWEN
GA VERDER SESSIE

SCHRIJF JE IN

INSCHRIJFFORMULIER CIRCULAIR BOUWEN 1 juli
Vragen? Mail of bel dan naar
Marion Huijbregts: (0413) 264833
m.huijbregts@hendrikscoppelmans.nl
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling