2 oktober 2023

Bouw 26 koopwoningen in Udense nieuwbouwwijk De Ruiter gestart

Terug

Het bruist van de bouwactiviteit in uitbreidingswijk De Ruiter in Uden-Zuid. Terwijl Hendriks Coppelmans al vergevorderd is met 45 huurwoningen voor Area, ging op maandag 2 oktober ook officieel de bouw van 26 koopwoningen ‘de Groene Ruiter’ van start, een project van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling namens Combinatie Uden-Zuid. Onder aanwezigheid van de toekomstige bewoners en andere genodigden metselde Wethouder Franko van Lankvelt (Gemeente Maashorst) symbolisch de eerste steen. Daarbij kreeg hij hulp van de lokale makelaars Mirjam van Lanen (Makelaardij Ton van Lanen & Partner) en Sem Cornelissen (Bernheze Makelaars).

Ontwerpvariatie meanderend tussen het groen

De 26 koopwoningen van de Groene Ruiter komen aan de buitenrand van de Ruiter langs de Ruitersweg en in het groene middengebied ten noorden van de Lentemorgen. Het gaat om 4 vrijstaande woningen en 22 twee-onder-een-kapwoningen. Door de grote variëteit in types, gevelontwerpen, dakrichtingen en steenkleuren is bijna elke woning straks anders. Dankzij de losse kavelverdeling in dit deel van de wijk meanderen de woningen straks tussen het natuurlijk groen, de wadi’s en informele paden. De woningen zijn door de betrokken makelaars in korte tijd verkocht en voor de bouwvak konden de bouwwerkzaamheden beginnen. De oplevering van de eerste woningen wordt verwacht in mei/juni 2024.

45 sociale huurwoningen Area

De 45 sociale huurwoningen voor Area zijn zoals het er nu uitziet begin volgend jaar al klaar. Deze energieneutrale hoek- en tussenwoningen worden gebouwd in acht blokken aan de buitenrand van de wijk nabij Karrevracht en langs de bestaande Noord-Zuid wandel- en fietsverbinding. Ze zijn bestemd voor kleinere huishoudens en hebben twee en in sommige gevallen drie slaapkamers. Naar verwachting gaat de verhuur eind 2023 van start. Tegen die tijd worden de woningen aangeboden op Onshuiz.nl.

De Groene Ruiter is een project van Combinatie Uden Zuid, een regionaal samenwerkingsverband van drie ontwikkelende bouwers: Hendriks Coppelmans Bouwgroep (Oss), Bouwbedrijf Van de Ven (Veghel) en Wagemakers Bouw & Ontwikkeling (Oss).

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling