10 maart 2023

Start bouw 45 sociale huurwoningen in De Ruiter Uden

Terug

Woningcorporatie Area start met de realisatie van 45 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk De Ruiter aan de rand van Uden. Op de bouwlocatie in Uden-Zuid onthulden directeur/bestuurder Jan van Vucht en René Beks van Hendriks Coppelmans deze week een bouwdoek. De twee zijn blij dat de bouw van start kan en er weer een flink aantal nieuwe woningen in de sociale sector worden toegevoegd.

Anticiperen op kleinere huishoudensgrootte

Het bouwplan voor Area bestaat uit 45 energieneutrale woningen, verdeeld over acht blokken. De hoek- en tussenwoningen hebben een traditionele architectuur en zijn bestemd voor starters en jonge gezinnen. Area anticipeert daarmee op de trend van de kleinere gemiddelde huishoudensgrootte, die overal in het land speelt. Area bouwt hier dan ook voornamelijk woningen met twee slaapkamers. Tien woningen krijgen drie slaapkamers. “We zijn blij dat we kunnen starten met de bouw op dit braakliggende terrein en met een mooi aantal van 45 sociale huurwoningen”, aldus Directeur/bestuurder Jan van Vucht.

Planning

De bouwwerkzaamheden starten maandag 13 maart. Naar verwachting kunnen de nieuwe huurders begin 2024 in hun nieuwe huis. De verhuurprocedure zal eind november 2023 door Area worden opgestart via de website www.Onshuiz.nl.

Duurzaam leven

Plan de Ruiter krijgt een landelijke sfeer waar wonen, de natuur en het omringende landschap met elkaar zijn verweven. Door het aanbrengen van nestkasten en het plaatsen van groene erfafscheidingen wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Er komt een evenwichtige mix van huur-, koop- en zelfbouwwoningen; in totaal ongeveer 165 woningen. De zes woonvelden in de Ruiter bieden veel variatie in woningen en in de woonbuurtjes is veel ruimte om elkaar te ontmoeten.

Koopwoningen de Groene Ruiter

In Plan de Ruiter ontwikkelt en realiseert Hendriks Coppelmans ook 26 koopwoningen: 24 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. Project de Groene Ruiter is inmiddels in verkoop. Kijk hier voor meer informatie op bezoek de projectwebsite: www.degroeneruiter.nl.

Directeur/bestuurder Jan van Vucht van Area (rechts) en René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie van Hendriks Coppelmans.

Impressie sociale huurwoningen Area

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling